Mitt i Upplands Väsby

A-lagstruppe­n börjar att ta slutlig form

- Anders Ekström

Det händer saker hela tiden i Väsby IK Hockey. Efter att flera spelare nyligen fått beskedet att de får lämna väljer nu klubben ändå att ta in ytterligar­e en ny spelare. Backen Joel Norén ansluter från konkurrent­en Åker-Strängnäs.

Snart börjar säsongen och Väsby IK:s truppbygge börjar att ta form. Ett par spelare har fått beskedet att de inte får någon plats i laget och övriga truppen håller på att ta form på allvar.

Men en skada i backlinjen tvingade Väsby att agera. Från konkurrent­en ÅkerSträng­näs hämtas hälsinge- sonen Joel Norén in i den redan starka truppen.

– Vi har skador i backbesätt­ningen där Robin Karlsson kommer att bli borta från ishockeyn under en längre tid. Dessutom hinner inte Niklas Bergekrans kombinera sitt familjeliv med satsningen på ishockeyn, säger sportchefe­n Olle Jansson till klubbens hemsida och fortsätter.

– På grund av det kände vi att vi behövde stärka upp de bakre leden och vi tror att Joel Norén kommer att göra ett bra arbete hos oss där hans fysiska spel och rutin blir ett välbehövli­gt tillskott.

Den 24-åriga backen är fost- rad i Alfta GIF, utanför Bollnäs i Hälsinglan­d. Förutom moderklubb­en har han även represente­rat Falu IF och nu senast Åker-Strängnäs. Senaste säsongen gjorde han 36 matcher för sörmlännin­garna.

– Väsby har många nya killar som tillsamman­s kan göra denna säsong till något riktigt bra, och detta vill jag vara en del i. Årets upplaga av Division 1 Östra blir roligt med många täta matcher där SSK bär favoritska­pet. De övriga tre lagen att knipa en plats i Allettan blir Väsby, Åker & Hudiksvall, säger Joel Norén till klubbens hemsida.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV ?? TRE. Väsby IK Hockey håller på att forma truppen och har dessutom spelat fyra träningsma­tcher. Hittills har det blivit tre segrar, varav 0-4 mot ESK senast.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV TRE. Väsby IK Hockey håller på att forma truppen och har dessutom spelat fyra träningsma­tcher. Hittills har det blivit tre segrar, varav 0-4 mot ESK senast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden