Mitt i Upplands Väsby

Så blir Harrys i Väsby centrum

Efter nästan två år i träda har Farbrors gamla lokaler fått en ny hyresgäst. Nästa vecka slår krögaren Kenny Lundin upp portarna till Harrys. – Jag har ganska stora förhoppnin­gar om att det blir uppskattat med en ny restaurang här i Väsby, säger han.

- Charlotte Årling

Kenny Lundin är elektriker­n som efter att ha byggt ”mängder av restaurang­er” åt andra till slut byggde en egen åt sig själv – vilken blev O’Learys i Märsta. Han drev den i två år innan han sålde den. Harrys i Väsby centrum blir hans andra restaurang, och med den går han också över till en konkurrera­nde kedja.

Harrys har 42 restaurang­er runtom i Sverige, varav sex stycken hittills har inretts enligt ett nytt formspråk. Den som nu snart öppnar i Väsby centrum blir den första i Stockholm med den nya inredninge­n, berättar företagets vd Niclas Möller som är på plats för att titta på bygget. Det är modernt, men kryddat med gamla detaljer såsom äppellådor, en gammal plåtskylt och inramade botaniska affischer.

– Det ska vara varmt och välkomnand­e. Vi står för svensk, vällagad mat men det betyder inte att det bara är köttbullar på menyn, säger han. Kenny Lundin berättar att där Farbror satsade mer på att vara en klubb, är Harrys framför allt en restaurang. De två första helgerna är de 160 middagspla­tserna i princip fullbokade.

– Det är långa väntelisto­r. Men det gäller att bibehålla kvaliteten så att folk även kommer tillbaka, säger han.

Planen är att ganska snart efter öppnandet komma igång med ”dagens lunch”. I januari börjar de med mu- sikquiz och på lördagar ska det vara V75 i ena delen av restaurang­en och tips-extra i den andra delen – kanske med besök av kända travprofil­er.

– Och vi kommer säkert hitta på något event för hela familjen, typ familjemid­dag på söndagar och sådant, säger Kenny Lundin.

Fredagar och lördagar blir det klubb som är öppen till 02. Den har plats för 500 personer. En bit in i lokalen finns en liten scen för liveband.

– Det blir liveuppträ­dan- den varje helg. Känner vi att behovet finns så kanske det blir även på onsdagar. Vi får känna oss fram, säger Kenny Lundin.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? BYTTE. Kenny Lundin startade O’Learys i Märsta och drev den i två år. Nu blir han Harrys-krögare i Väsby i stället.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING BYTTE. Kenny Lundin startade O’Learys i Märsta och drev den i två år. Nu blir han Harrys-krögare i Väsby i stället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden