Mitt i Upplands Väsby

ALLA BÄR VI PÅ EN HISTORIA

- FOTO: ROLAND E LINDHOLM FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE FOTO: ROLAND E LINDHOLM

SAMORDNARE. Roland E Lindholm är född i Kongo där hans föräldrar som var missionäre­r bodde. Han gick i svensk och belgisk skola och lärde sig franska och swahili. Därför var han också ett givet val som tolk för FN. SVÅRSLÄPPT. Lammet pojken bär på är hans enda ägodel från det gamla hemmet. Han bar det med sig överallt eftersom han var rädd att mista det. pojken mig djupt in i ögonen. Efter en stund sa han – tänk, jag visste inte att någon tyckte om mig. Den pojken, dessa människor fick det bra med läkarhjälp, utbildning och framtidstr­o. Det var därför jag var där.

Roland avslutade sitt arbete för FN 2002, men viljan att hjälpa andra slutade inte där. Sedan 2005 ansvarar han för integratio­nen på Röda Korset i Upplands Väsby. I övrigt föreläser han på flera skolor om sin tid i Kon- LÄGER. Bild från ett flyktinglä­ger i Kongo som Roland hjälpte till att bygga upp.

go, Burundi och Rwanda. Skulle du åka tillbaka om du fick frågan?

– Ja, det skulle jag. Just nu är läget väldigt osäkert i Kongo. Men då skulle det inte bli under en längre tid. Max tre månader. Å andra sida var det precis vad jag sa första gången som jag åkte ner.

Frida Gunner Brooke

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden