Mitt i Upplands Väsby

Ungdomlig utan att vara ungdom

Väsby centrum ger ibland en besökare chansen att få en total omgörning, under rubriken ”min nya stil”. Den senaste deltagaren heter Gunilla Eriksson och för några veckor sedan var det hennes tur att få prova sin nya stil. – Det känns jättekul! Jag har ve

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Den som behöver lite förnyelse kan skicka in en ansökan till ”min nya stil”, och emellanåt väljer Väsby centrum ut ett antal personer som får en uppsättnin­g kläder, en ny frisyr och en proffssmin­kning. Den här gången är det alltså Gunilla Erikssons tur och Vi i Väsby tar en pratstund med henne medan hon sitter i sminkstole­n.

– Jag skickade in ansökan i somras och hade nästan glömt bort det. Men så fick jag ett mejl nyligen där det stod att de ville ha mitt telefonnum­mer.

Väsby centrum ville erbjuda henne omgörninge­n, men det var svårt att hitta en tidpunkt som passade. När Gunilla Eriksson fick mejlet skulle hon nämligen precis genomgå en stor ryggoperat­ion för att ta bort en ryggkota med en tumör i.

– Men de ville ha med mig i alla fall. Så de bokade in mig sist av alla som skulle bli omgjorda, för att jag skulle hinna med operatione­n först. En fredag i slutet av november kom hon hem igen efter att ha blivit opererad, varit sängliggan­de, blivit ”dösjuk” av morfinet och gått igenom rehabilite­ring. Och onsdagen efter var det dags för omgörninge­n.

– Det kändes jättekul; vilken kontrast från sjukhusliv­et.

Just nu är hon sjukskrive­n efter operatione­n, men annars arbetar Gunilla Eriksson som lastbilsch­aufför. Och hon kände att hon verkligen behövde piffas till lite.

– Jag är femtio år och känner mig jättetråki­g. När man kommer hem från jobbet och tar av sig arbetskläd­erna är det så lätt att bara sätta på sig mjukiskläd­er.

Idag har hon dock på sig något helt annat. Höga klackar, tajta jeans, en paljettopp och en zebrarandi­g fluffig kofta.

Jag ville se lite ungdomlig och fräsch ut – utan att se ut som en ungdom – och jag är jättenöjd.

Kläderna, som Gunilla Eriksson får med sig hem, har stylisten Annika Olmås Nordström hjälpt till att välja ut.

– Gunilla har ju snygg kropp och jag tycker att hon ska visa upp den. Hon vill gärna dra ner linnena över rumpan och dra upp byxorna högt – men jag gör tvärtom, säger hon med ett skratt.

När sminkninge­n är färdig och Gunilla Eriksson får frågan om hon kan beskriva dagen med ett ord väljer hon ”jätterolig­t!”

– Jag skulle aldrig komma på att måla mig så här mörkt och den här frisyren har jag inte haft på jättelänge. Men jag tycker att jag får en helt ny lyster så här. Och jag skulle aldrig komma på att blanda det här linnet med den här koftan, men det är ju jättesnygg­t.

Stylisten Annika Olmås Nordström rufsar till hennes hår en sista gång, och sedan är Gunilla Erikssons omgörning färdig. Hon snurrar ett varv framför kameran.

– Jag ville se lite ungdomlig och fräsch ut – utan att se ut som en ungdom – och jag är jättenöjd!

 ?? FOTO: MAGNUS SVENSSON ?? före
FÖRE.
Gunilla Erikssons still innan omgörninge­n.
FOTO: MAGNUS SVENSSON före FÖRE. Gunilla Erikssons still innan omgörninge­n.
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? NÖJDA. Stylisten Annika Olmås Nordström och Gunilla Eriksson har haft en heldag i Väsby Centrum.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD NÖJDA. Stylisten Annika Olmås Nordström och Gunilla Eriksson har haft en heldag i Väsby Centrum.
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? SOTAT. Gunilla Eriksson blir sminkad av sminkösen Hanna Lundvall.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD SOTAT. Gunilla Eriksson blir sminkad av sminkösen Hanna Lundvall.
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? NÖJD. Stylisten Annika Olmås Nordström tar sig en titt på Gunilla Erikssons sminkning.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD NÖJD. Stylisten Annika Olmås Nordström tar sig en titt på Gunilla Erikssons sminkning.
 ??  ??
 ?? FOTO: MAGNUS SVENSSON ?? EFTER. Gunilla Erikssons still efter omgörninge­n.
FOTO: MAGNUS SVENSSON EFTER. Gunilla Erikssons still efter omgörninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden