Mitt i Upplands Väsby

God raggmunk på Harrys

Dragonväge­n 86, Upplands Väsby

- Lunchpatru­llen

En nyfiken lunchpatru­ll tog sig till helt nyöppnade Harrys i Väsby centrum. Vi gillar miljön och menyn, men kockarna behöver lite mer tid på sig att få till en jämn kvalitet när det kommer till smakerna.

Harrys har inte varit öppet ens en vecka, så det är svårt att ge maten eller den nyanställd­a serverings­personalen ett ordentligt omdöme.

Men vi börjar med miljön. Mysig belysning, trevliga detaljer och hemtrevlig­t. Här vill vi sitta kvar länge.

De olika serverings­stationern­a; fräscht salladsbor­d, dryck, kaffe (med minimarshm­allows, geléhallon och pepparkako­r, vilket ger ett plus) samt soppa och gratänger står på lite avstånd från varandra, vilket gör det smidigt att hämta påfyllning utan att det blir köer. Vi kommer i god tid eftersom vi räds trängsel. Men även när klockan passerat tolv blir det inte fullt, utan lagom mycket folk.

När det kommer till ma- ten är kvaliteten ojämn. Medan raggmunken är bland det godaste vi har ätit är rotfruktsg­ratängen helt smaklös.

– Mycket god raggmunk. Extra plus för rårörda lingon och det godaste fläsket i ”stada” – tydlig röksmak och perfekt stekt, säger vår småländska raggmunkse­xpert.

– Gratängen smakade ingenting, som dålig skolmat, är det samstämmig­a betyget.

Dagens fisk, spättafilé med saffransså­s, uppskattas av vår ena patrullmed­lem (som inte gillar kryddstark mat) och upplevs som något smaklös av en annan.

Soppa ingår i alla rätter. Dagens morotssopp­a med kokosmjölk är utsökt, med rostade pinjenötte­r som tillbehör. Det blir intressant att göra ett återbesök om några månader.

 ??  ??
 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? NYÖPPNAT. Harrys, vid Väsby centrums västra entré
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN NYÖPPNAT. Harrys, vid Väsby centrums västra entré

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden