Mitt i Upplands Väsby

Succéstart ändrar målsättnin­gen

- FOTO: BSK

Målsättnin­gen innan säsongen var att som nykomling klara sig kvar. Men efter en succéartad första halva på Division 3, siktar nu i stället BSK:s handbollsd­amer på att vinna serien.

– Vi siktar absolut på att gå upp till Tvåan, säger den assisteran­de tränaren Mats Berg.

Som nykomling är det i regel tufft i en ny serie. Tempot brukar skruvas upp betänkligt, samtidigt som att motståndar­na är minst ett snäpp bättre än i den lägre serien. Men så blev inte fallet för BSK. Nykomlinge­n har överraskat och ligger tvåa i Division 3, med halva säsongen avklarad. – Det känns bra. Jag tycker att vi spelat lite över förväntan och det är givetvis jättekul, säger den assisteran­de tränaren Mats Berg som leder laget tillsamman­s med Hans Wallén sedan två säsonger.

– Jag trodde inte att vi skulle vara så bra. Egentligen siktade vi bara på att hänga kvar, men vårt unga lag har tagit ett stort kliv framåt. Alla har höjt sig och vi har tränat bra. Det är bara positiva saker med säsongen än så länge. Succén under den första halvan har gjort att BSK nu ändrar sin målsättnin­g. Från att klara sig kvar – till att vinna serien.

– Vi höjer ribban och siktar på att gå upp. Det är bara en poäng som skiljer oss från ettan Kungsängen så chansen finns absolut, fortsätter Mats Berg. Varför har ni gått så bra?

– Framförall­t fungerar försvaret mycket bra, vilket är viktigt. Dessutom har vi sammansvet­sat ihop en bra grupp som verkligen hittat en bra vinnartren­d. Vi har allt i egna händer inför fortsättni­ngen och siktar på att gå upp, avslutar Mats Berg.

Anders Ekström UPPEHÅLL. BSK ligger tvåa i Division 3 östsvenska östra efter nio omgångar. Efter uppehållet väntar returen mot Vallentuna.

”Vi har allt i egna händer inför fort

sättningen.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden