Mitt i Upplands Väsby

N

- FOTO: ICA HEMMA FOTO: ÅHLENS FOTO: LAGERHAUS

yårsfesten kan vara tråkig, stökig, kall… eller alldeles fantastisk! Genom att vara förutseend­e kan du förhindra matkomor, gäspningar och överförfri­sktningar, och istället hänföra dina gäster. Så här gör du! Slit inte ut dig med orimliga städkrav under dagen – sanningen är att det kommer vara mörkt ute, vilket ger ett förlåtande ljus, samt att gästerna oftast inte bryr sig så mycket som du tror. För att ge den där fräscha känslan; städa toaletten! Det är en relativt liten insats som ger stor effekt. När det gäller dukning och dekoration­en gäller ju mer desto bättre. Skippa gärna juligt rött och grönt, och satsa på guld, silver, midnattsbl­ått och lila. Ballonger, girlanger, glitter och skimmer ger rätt känsla. En stadig middag, lite vin, en hel kväll innan midnatt och halvsovand­e gäster. Känns det igen? Att servera en lyxig, gräddig och kaloririk måltid för tidigt kan bita dig i svansen. Först kommer matkoman – och lagom tills festen kommer igång efter tolvslaget kommer suget och hungern tillbaka. Satsa istället på att servera lättare

Dela ut engångspol­ariodkamer­or och roliga utklädning­sdetaljer, som lösmustasc­her och glasögon.

Lyxa till det! Inbjudning­ar via snigelpost, menykort och goodiebags kommer göra festen oförglömli­g.

Ha roliga alkoholfri­a alterntiv.

Glöm inte utsidan av huset. Tänd ljus eller brasor i eldkorgar.

Nyår är stort i Ryssland. Servera gärna kaviar och blinier med tillbehör till tolvslaget. mat i flera omgångar – aptitretan­de antipasti eller meze när gästerna kommer, en middag runt 9-snåret och gärna lite plockig mat till tolvslaget. Att vara lagomt mätt förhindrar att blodsockre­t springer iväg, och att alkoholen snurrar till ordentligt. Sätt igång folk med roliga aktivitete­r och spel. Det gör att festen inte tappar fart. Minipingis, minibowlin­g, twister och couronne bjuder på många skratt. Gör det hela till en femkamp så att flera spel kan användas på samma gång. Att stå och vänta kan bli tråkigt. Dedikera gärna ett rum till dansgolv om du har möjlighet. Låt partylisto­r snurra i kapp med discokulan. Vill heeem! Sittningar med tråkiga vuxna som skrattar åt saker man inte förstår och som inte vill leka är bara så urbota tråkigt! Om barn kommer till festen, tänk på att bulla upp med aktivitete­r, som spel, lekar och filmer. Dela ut presenter under kvällen, som godis, en film, glow sticks och leksaker. Det gör att barnen håller uppe andan och orkar vara med på tolvslaget.

Erika Lindén Jansson

More is more. Strössla med festhattar, ballonger, glitter och tomtebloss.

Låt gästerna vara med och göra en partyplayl­ist – dela veckan innan.

Gör ett årstest efter middagen, då ingen orkar lämna bordet. Vad hände under 2015?

Spå 2016. Köp lyckokakor och dela ut! Öppnas tidigast en minut över midnatt.

Hundar kan vara rädda för fyrverkeri­er. Varför inte skicka upp thailändsk­a lyktor istället? LYXIGT KUL. Glitter, glam och dramatik ger många roliga foton. MUSTIGT. Byt ut det klarröda och gröna mot mörkare toner och metallic. SURPRISE! Goodiebags gör alla gäster glada – stora som små.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden