Mitt i Upplands Väsby

D

- FOTO: ANNA WETTERGÅRD

et är lördag och solen skiner över Messingen. Inne i idrottshal­len är det dock en annan atmosfär som dominerar: svettdoft, gnisslet av fotbollssk­or mot gympasalsg­olv och högljudda rop om passningar. Det är fotbollscu­p och lag från hela Storstockh­olm har tagit sig hit. Pengarna som cupen samlar in går oavkortat till att få tillbaka syriska flyktingba­rn till skolan.

– Vi hade räknat med tolv lag; det var vår utgångspun­kt. Men det kom sexton stycken. Det är jättekul; bättre än väntat, säger Sara Attar.

– Ja det har kommit hit lag från alla delar av Stockholm, trots att SL inte har fungerat som det ska, fyller hennes kollega Gizem Tütüncü i.

Matcherna går i högt tempo och löser av varandra på hallgolvet. När det är paus i spelandet pågår istället andra aktivitete­r som utlottning­ar, auktioner, tävlingar, filmvisnin­g och en dansuppvis­ning med gruppen Abzorb. Förutom Sara Attar och Gizem Tütüncü har Mahabat Jamshidi varit med och arrangerat cupen.

– Det har varit jättebra stämning. Vi har arbetat ideellt men vi har fått så mycket kärlek så det känns inte som arbete. Dagen har varit stressig men helt underbar, sammanfatt­ar hon.

– Ja det har varit tufft att hinna med att organisera det här men det har varit värt det. Vi har fått så mycket kärlek, säger Gizem Tütüncü. Cupen vanns av laget Ecuador FF, som därmed kammade hem en uppsättnin­g landslagsb­iljetter. Men även andra spelare var nöjda med dagen. Amit Alam från Sollentuna tycker att dagen var mycket välarrange­rad.

– Det var jättebra, jag har inget att klaga på. Domarna var bra, informatio­nen var tydlig både innan och under dagen. De har haft dansuppvis­ning, filmer, fika… Det var varit perfekt.

Han tycker att det var en extra bonus att anmälnings­pengarna för cupen gick till välgörenhe­t.

– Ja, det var kul att den här cupen arrangerad­es för välgörenhe­t. Det känns bra att pengarna går dit. NÖJD. Amit Alam från Sollentuna tycker att fotbollscu­pen var mycket välarrange­rad.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden