Mitt i Upplands Väsby

Stjärna till Song Kran i Väsby

En av artisterna på lördagens festival var Jonas Anderson – superstjär­na i Thailand, relativt okänd i Sverige.

-

– I Thailand är det nyår nu och då ska man slänga vatten på varandra. Men här i Sverige gör vi inte det – det skulle bli för kallt, säger Jonas Anderson med ett skratt när Vi i Väsby pratar med honom inför lördagens konsert. Han har bott i Thailand sedan 1981, då han som nioåring flyttade dit med sin familj. För femton år sedan började han arbeta som artist där och har sedan dess släppt nio skivor. Han är idag en superstjär­na som turnerar flitigt med sin musik och som ofta är med i tv.

– I Thailand känner de flesta igen mig på gatan. De vill ofta ta kort med mig, säger han och fortsätter:

– Det är lite skönt att komma hit till Sverige och få vara lite anonym. Slippa känna att det alltid är någon som tittar på mig. Hans musikstil – en slags thailändsk country - går också igen i hans klädstil. Färg, glitter, siden och cowboyhatt­ar i en fantastisk blandning.

– Ja, min musikstil heter luk thung, vilket betyder landets barn. Där är det vanligt att ha lite sådan här, flashig stil.

Den här gången är hans besök i Sverige superkort – bara tre dagar. Konserter i Thailand väntar och han kan inte vara borta därifrån för länge under högsäsonge­n. Även om hans konserter är långtifrån lika välbesökta i Sverige tycker han ändå att det är roligt att uppträda här.

– De flesta av mina fans i Sverige är thailändar­e. De tycker att det är roligt att se mig här, det blir som någonting hemifrån här i Sverige.

– Även om det inte är lika många på mina konserter här som i Thailand är det kul ändå – de dansar och skriker så det blir bra stämning i alla fall! Anna Wettergård

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? ARTIST. Artisten Jonas Andersson.
FOTO: MICHAEL FOLMER ARTIST. Artisten Jonas Andersson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden