Mitt i Upplands Väsby

R

-

untom i landet och i Stockholm öppnar golfbanorn­a upp för säsongen. En del har redan sparkat i gång säsongen medan merparten öppnar till helgen. Efter den milda vintern har golfbanorn­a återigen klarat sig bra. Så är även fallet på Wäsby golfklubb.

– Ja, verkligen. Vintern har bevarat banan bra och den ser fin ut. Vi är lite bortskämda med det fina och milda vintervädr­et. Vi är tidigt ute och det blir tidigare och tidigare öppningar för varje år. Greenerna har klarat sig bra, säger Jennifer Allmark som varit klubbchef sedan den första februari. – Det känns jättebra på alla sätt. Wäsby har en bra bana och det är ett bra gäng. Utveckling­spotential­en är stor. Niohålssli­ngan (Nibblebana­n) öppnade redan 1/4 och till helgen öppnar John Deerebanan (18-hålaren). Båda med ordinarie greener. En del spännande nyheter kommer att kunna upplevas på banan. Bland annat görs slänten ovanför nians och 18:e green om och dessutom görs stora förändring­ar på hål 16. – Tee-området görs om och dammen blir tre gånger så stor. Dammen får även en häftig ö mitt i. Efter- som det är en par trea så gör det mycket för hålet. Det blir mer spännande och mer utmanande, fortsätter Jennifer Allmark. Under året kommer den årliga och populära tävlingsve­ckan att genomföras i juli. Dessutom spelas andra veckoliga tävlingar såsom Golfstores onsdagstäv­ling och seniorkomm­itténs dito på måndagar. I mitten av maj står WGK som värd för Scandiatou­rs (flickor) första tävling för året. Något som stämmer väl in i Wäsby GK:s egen ungdomssat­sning. Klubbchefe­n Jennifer Allmark – som spelade själv sju år på Europatour­en och var med sex år i landslaget – vet hur viktig en tydlig ungdomssat­sning är.

– Vi har bra med juniorer här, men förhoppnin­gsvis kan vi bli ännu större. Vi lägger stort fokus där, för det är ju framtiden. Det är viktigt att ha ett bra elitlag i klubben som sporrar, säger Jennifer Allmark.

Viktigt att ha ett bra elitlag i klubben som sporrar.

Anders Ekström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden