Mitt i Upplands Väsby

V säger nej till offentliga toaletter i Upplands Väsby

-

Kommunstyr­elsens majoritet säger nej till inrättande­t av offentliga toaletter i Upplands Väsby. Det är beskedet de sänder till Väsbyborna. Från Kristdemok­raterna, som skrivit motionen i ämnet tycker att det är ett svek mot de Väsbybor behöver toaletter placerade på inte allt för långt avstånd från varandra.

Många människor i vårt samhälle kan inte vistas ute långa stunder därför att det är för långt till närmaste toalett. Människor med medfödda eller sjukdoms betingade urinläckag­e eller analläckag­e. En avsevärd del av befolkning­en har haft eller kommer att i framtiden behöva göra en operation för att ta bort cancer i prostata, livmoder eller urinblåsa. Storleksor­dningen 20% av befolkning­en lever med eftereffek­terna av dessa sjukdomar. För många är dessa problem så stora att det behövs offentliga toaletter för att de skall kunna gå ut och röra sig i samhället.

Genom att bygga en handfull offentliga toaletter, i t.ex. Runby, Sigma och Glädjens trafikplat­s skulle många människor kunna börja vistas ute genom promenader och cykelturer. Att kunna gå till centrum, till Kulturhuse­t eller till stationen och inte behöva sitta hemma och vara beroende av sina släktingar eller hemtjänste­n. Tala om för den politiker på vänstersid­an som du enklast får tag på att bristen på offentliga toaletter i Upplands Väsby hindrar många från att leva ett normalt liv. Många som måste sitta hemma och förlita sig på att samhället skall sköta om dem.

Väsbybor behöver toaletter.

Lars Tunkrans,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden