Mitt i Upplands Väsby

SAMLING AV SAMLARE

Att samla har alltid varit populärt. Allt från vykort till kirurgiska instrument. Nyligen var det samlarmäss­a i Vilundahal­len dit många sökte sig för att fynda bland ett stort utbud av samlarobje­kt.

- Michael Folmer

Förra helgen hade Vilundahal­len som omväxling en helt annan aktivitet än vanligt. Hallen var fylld av intressera­de besökare på jakt efter att göra fynd bland alla möjliga samlarobje­kt som stod uppdukade på utställarn­as bord.

Det var Sigtunaort­ens samlarföre­ning, en förgrening av samlarförb­undet Nordstjärn­an som nu fyller 75 år, som arrangerad­e antik- och samlarmäss­a.

– Det är 39:e gången i en följd som föreningen ordnar en mässa och det är andra gången som vi har mässan här i Upplands Väsby. Vilundahal­len är en väldigt trevlig hall och en stor fördel är att det finns gått om parkerings­platser i närheten, både för utställare och besökare.

– Samlarintr­esset har alltid varit stort. Fortfarand­e är keramik ett av de största samlarobje­kten. Till exempel så ligger bland andra Lisa Larsson och Stig Lindberg högt i kurs bland konstnärer­na. Tyvärr är intresset för allmoge inte särskilt stort just nu, men det vänder säkert, berättade Ann Mattson som är biträdande mässgenera­l och själv samlar hon på snidade samefigure­r.

Att samla har alltid varit populärt. Allt från vykort till kirurgiska instrument, det finns inga gränser, och i Vilundahal­len fanns det verkligen ett stort utbud av samlarobje­kt. Lars DuRon och Christian Törnros, två representa­nter från Bukowskis, hade fullt upp med att hjälpa besökarna med värdering av objekten under mässan.

– Många tror att det ligger stora värden i föremålen de har med sig. Jag tror att Antikrunda­n i tv har gjort att folk kanske överskatta­r sina föremåls värde. Jag har inte varit

med om att någon har blivit jättebesvi­ken, många av föremålen har i alla fall ett affektions­värde, förklarade Christian Törnros med en silversked i handen. – Jag är ordförande i HSO Upplands Väsby som är en ideell organisati­on inom handikappf­örbundet. Vi skänker en del av intäkterna från helgens försäljnin­g till behövande i Upplands Väsby.

har också en liten lokal på Genvägen i Upplands Väsby som är öppen lördagar och söndagar där vi säljer bland annat samlarsake­r och kuriosa och även där går en del av försäljnin­gen till behövande, berättade Anneli Shamsizade­h.

Fortfarand­e är keramik ett av de största samlarobje­kten.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? FYLLD. Vilundahal­len var fylld av samlarintr­esserade.
FOTO: MICHAEL FOLMER FYLLD. Vilundahal­len var fylld av samlarintr­esserade.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OLIKA. Många olika figurer fanns att välja mellan.
OLIKA. Många olika figurer fanns att välja mellan.
 ??  ?? LAMPA. Monica Johansen visar en gammal lampa för ett intressera­t par.
LAMPA. Monica Johansen visar en gammal lampa för ett intressera­t par.
 ??  ?? VÄRDERADE. Nina och Roland Sandberg fick fem stycken silverbäga­re värderade av Lars DuRon från Bukowskis.
VÄRDERADE. Nina och Roland Sandberg fick fem stycken silverbäga­re värderade av Lars DuRon från Bukowskis.
 ??  ?? TRÄFFA. Från Västerås hade Patrik Gutsche kommit för att både träffa bekanta och sälja sina antika lampor.
TRÄFFA. Från Västerås hade Patrik Gutsche kommit för att både träffa bekanta och sälja sina antika lampor.
 ??  ?? KERAMIK. Lisa Larssons ”Bulldogg” var en av alla keramikför­emål.
KERAMIK. Lisa Larssons ”Bulldogg” var en av alla keramikför­emål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden