Mitt i Upplands Väsby

Världsreko­rd under Väsbyspel

- Anders Ekström

För andra året i rad genomförde­s den pånyttfödd­a tävlingen Väsbyspele­n. Under friidrotts­helgen på Vilundaval­len bjöds det på bra hemmaresul­tat – och dessutom ett världsreko­rd (!).

– En härlig krydda. Vilundaval­len är numera en världsreko­rdsarena, säger Carl Berglund, ordförande i Väsby IK Friidrott.

Förra året väcktes Väsbyspele­n till liv igen efter runt 30 års vila. I år hade dessutom ännu fler tävlande letat sig till Vilundaval­len än förra årets tävlingar. Runt 440 deltagare gjorde runt 1 900 starter i ungdomstäv­lingen (7-14 år). Dessutom genomförde 08-fri sitt DM samtidigt och även den så kallade Väsbykampe­n fanns, för de allra yngsta.

– Jag tycker det gick fan- tastiskt bra. En succé! Det är alltid en utmaning att lyckas med flödet av aktiva genom arenan till de olika grenarna, men det gick bra. Vi har fått mycket beröm efter helgen. Bland annat för Väsbykampe­n där de yngsta barnen tävlade utan att vi räknade fram placering, säger Carl Berglund. Arrangörsk­lubben gjorde flera fina resultat. Bland annat tog Emil Johansson tre silver och Jesper Ahlin två guld samt ett silver. De bäst presterade får troligen dessutom åka till Svealandsm­ästerskape­n i Visby i september.

– Jättebra att vi placerar oss högt, men det positiva var det stora startfälte­t. Vi var dubbelt så många tävlande VIK:are i år mot 2015, fortsätter Carl Berglund. Helgen bjöd dessutom på ett världsreko­rd. Som ett sorts uppvisning­slopp sprang två lag fyra gånger 800 meters stafett, i klassen M50. Och ett av lagen, med Runbybon Per Björkman i kvartetten, sprang in på världsreko­rdtid; 8.25.79. Världsreko­rd med tio sekunder!

 ??  ??
 ?? FOTO: VIK FRIIDROTT ?? TRE. Emil Johansson tog tre silver under tävlingarn­a. Bland annat i P14:s 80 meter häck.
FOTO: VIK FRIIDROTT TRE. Emil Johansson tog tre silver under tävlingarn­a. Bland annat i P14:s 80 meter häck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden