Mitt i Upplands Väsby

Dubbla segrar för Isabella Lidbrandt

- FOTO: PRIVAT

Stora Wäsby fältrittkl­ubbs Isabella Lidbrandt har en härlig tävlingshe­lg bakom sig. I skånska Hovdala vann hon båda klasserna hon ställde upp i. En av segrarna innebar dessutom SM-guld och kvalifikat­ion till EM.

– Känns helt fantastisk­t, säger 19-åringen.

Den gångna helgen blir minnesvärd för Isabella Lid- brandt. I Hovdala presterade den 19-åriga ryttarinna­n starkt och lyckades att ta två guld. Efter att ha hållit ledningen från start till mål, och i alla de tre grenarna, vann Isabella SM-guld i fälttävlan med hästen Mowits, i klassen Young riders(upp till 21 år).

– Jag låg etta efter dressyren och därefter felfritt i både banhoppnin­g och terräng. Det är annars svårt att sätta alla momenten så det kändes skönt att rida felfritt, säger Isabella som tidigare har ett SM-guld 2012(ponny) och SM-silver (junior) från ifjol.

Dessutom tävlade hon i Enstjärnig­t med hästen Ottawa. Även där vann hon.

– Det känns helt fantastisk­t. Det är lite svårt att fatta. Något jag drömt om länge och tränat för att nå. Jag tycker det känns jätteskönt och kul att jag lyckades nu. Mäktig känsla att få vinna med båda hästarna, säger hon. Segrarna innebär dessutom att Isabella kvalificer­ade till EM och troligen även för unghäst-VM. Båda går av stapeln senare i höst.

– Det känns jätterolig­t. Det blir en häftig upplevelse och det blir mitt första EM. Segrarna i helgen och kommande mästerskap i höst betyder mycket för mig och mitt starka team. Anders Ekström TVÅ. Isabella Lidbrandt vann guld med båda sina hästar i Skåne.

Det är lite svårt att fatta.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden