Mitt i Upplands Väsby

”Bengan” visade upp Stanley cup-bucklan

- Anders Ekström

Efter en mycket stark säsong lyckades Patric Hörnqvist och hans Pittsburgh vinna hela Stanley Cup. Den gångna helgen visade han upp den ståtliga pokalen för sina fans på hemmaplan.

– Det var något jag drömt om länge, säger ”Bengan” till Vi i Väsby.

Säsongen började annars lite motigt för Pittsburgh Penguins i NHL. Men efter ett tränarbyte gick allting rätt. Pittsburgh, från Pennsylvan­ia i USA, gick hela vägen och vann hela Stanley cup. I laget var den gamla Väsbyspela­ren Patric ”Bengan” Hörnqvist en av de stora stöttepela­rna. Med sina totalt 64 poäng var han en starkt bidragande orsak till triumfen.

– Vi hade en bra känsla i laget och ett jäkla go i gruppen. Vi visade att vi var det bästa laget i NHL och verkligen lyste av självförtr­oende, säger Patric Hörnqvist till Vi i Väsby.

Patric fick själv avsluta framgångss­äsongen genom att själv slå in det sista målet i finalserie­n; 3-1-målet mot San Jose. Pittsburgh hade därmed vunnit Stanley Cup.

– Det går inte att beskriva känslan. Jag blev så fruktansvä­rt glad, en glädje som inte går att beskriva, fortsätter 29-åringen. Hela staden firade därefter sitt älskade hockeylag, bland annat med öppen kortege genom staden. Efter det väntade välförtjän­t semester, men även ett privatbesö­k av bucklan. Enligt traditione­n får spelarna i laget nämligen ha bucklan hemma i sin hemstad under en kortare tid. På lördagen besökte han Hovet, där han med sitt Djurgården huserade i fyra säsonger efter Väsbytiden.

– Det var något jag drömt om länge. Det kändes bra att kunna ge tillbaka till alla barn och vuxna. En häftig och skön känsla. Senare på kvällen hade jag med bucklan på en middag för släkt och vänner. Alla som bidragit på resan. Det var väldigt kul att få visa upp bucklan, avslutar Patric Hörnqvist. I början på september kommer Hörnqvist att spela World Cup för Sverige. Därefter börjar säsongen med Pittsburgh igen. Då med ett färskt Stanley Cup-guld att försvara.

 ?? FOTO: BENGT JÖRNÅKER ?? TRETTIOFEM. Patric Hörnqvist är nu en av 35 svenskar som vunnit Stanley cup.
FOTO: BENGT JÖRNÅKER TRETTIOFEM. Patric Hörnqvist är nu en av 35 svenskar som vunnit Stanley cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden