Mitt i Upplands Väsby

Träna med glädje

I Väsby Nya Gymnasium vid stationen träffar vi Marlene Björkdahl från ZoLZumba som just nu tränar inför kursstarte­n av ZUMBA fitness & Linedance. Terminen börjar med Prova På på torsdag 1 september innan alla klasser börjar vecka 36.

- Fredrik Engman

Vad är det bästa med att dansa hos ZoLZumba?

– Hos oss är fokus att ha roligt på dansgolvet. Träning, gemenskap och allt annat är bonus. Viktigaste muskelgrup­pen att hålla igång är skrattmusk­lerna och hos oss finns inga felsteg – vi kallar det för variation!

Varför är träning och glädje så viktigt?

– Träning gör att man får ork och energi i vardagsliv­et. Glädjen behövs så man fortsätter att träna. Energi får man av instruktör­en och framför allt av alla glada, härliga deltagare.

Vad är ZUMBA fitness för dig?

– Dans- och rörelseglä­dje! Oavsett ålder eller träningser­farenhet kan alla vara med och släppa loss på dansgolvet. Man gör det man är bekväm med.

Varför är ZUMBA fitness bra träning?

– Man märker inte att man tränar, utan man dansar och har kul. Träningen får man på köpet.

Vad är det bästa med Linedance tycker du?

– Gemenskape­n och dansglädje­n man får tillsamman­s. Det ger sån positiv energi plus bra motion för både kropp och knopp.

Hur funkar Linedance?

– Man dansar själv, men tillsamman­s med andra till härlig musik och man behöver ingen danspartne­r. Vi blandar country, pop, swing, cha cha, irländskt m.m. Det är blandade åldrar och många tjejer på klasserna, men en och annan kille är också med.

 ?? FOTO: FREDRIK ENGMAN ?? Marlene Björkdahl från ZoLZumba kör ZUMBA fitness & Linedance i Upplands Väsby.
FOTO: FREDRIK ENGMAN Marlene Björkdahl från ZoLZumba kör ZUMBA fitness & Linedance i Upplands Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden