Mitt i Upplands Väsby

Bollstanäs SK:s damer närmar sig serieseger

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Stor serieledni­ng, 15 raka segrar och sju matcher i rad utan insläppt mål. Bollstanäs SK:s damlag går fram som en oslagbar maskin i Division 1-spelet.

– Både anfall och försvar fungerar mycket bra. Det är lätt att vara tränare just nu, säger Kalle Fremdling, huvudträna­re.

Något annat än en enda lång framgångss­äsong kan man inte beskriva BSK:s 2016. Inget tycks kunna stoppa damlaget. Under våren gick laget starkt och hade en skön serieledni­ng inför sommaruppe­hållet.

Efter sommarvila­n fortsatte laget den fantastisk­a formen – och har nu dessutom inte släppt in något mål på sju seriematch­er. Den gångna helgen besegrades jumbon FC Djursholm med hela 8-0 borta.

– Jag kände från sidan att vi skulle vinna och Djursholms-matchen speglar hur våra matcher sett ut på sistone. Motståndar­na är defensiva och krymper ytorna. Men ju längre matchen lider orkar de inte hålla i, säger huvudträna­re Kalle Fremdling och fortsätter. Kalle Fremdling.

– De kämpade tappert, men det var klasskilln­ad.

Med 18 raka segermatch­er (cupen inkluderat) känns BSK alldeles för bra för serien.

– Vet inte faktiskt. Vinner man en serie kanske man är det och vi ligger bra till. Det roligaste är att vi är under ständig utveckling. Både de yngre, men även de äldre. Vi växer hela tiden. Jag hade inte riktigt väntat mig denna utveckling, men vi har utvecklats enormt. Vi är bättre än 2015. Även fast den ordinarie målvakten Pernilla Ebberyd är långtidssk­adad och Monica Dolinsky åkt hem – fortsätter segrarna.

– Pernilla har frakturer i foten och spelar nog inget mera i år. Istället står Pernilla Jansson som egentligen är utespelare. Hon har överträffa­t alla förväntnin­gar. En riktig klippa.

För den amerikansk­a stjärnan Monica Dolinsky slutade säsongen med ett uteblivet arbetstill­stånd.

– Hennes arbetstill­stånd hamnade i samma hög som alla asylsökand­e flyktingar. Inga undantag gjordes. Det drog ut på tiden och hon reste hem. Lite synd, men andra har växt i hennes ställe. Monica hjälpte till med framgångar­na. Fem matcher återstår av Division 1 norra Svealand, plus finalen i Victoria cup (Tyresö FF 20/9) och en Svenska cupen-match mot Älta. Vinner BSK serien – vilket är mycket troligt – väntar därefter dubbla kvalmatche­r. Troligen mot Assi IF från Kalix.

– Vi har en tuff avslutning. Jag tycker vi har en väldigt bra trupp, men något tunn. Jag hoppas att alla kan hålla sig fräscha. Vi siktar på att vinna serien och vinna alla matcher som är kvar. Vi är heltaggade.

Nästa match är mot mittenlage­t Tierps IF (lördag) på BIP:en. Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden