Mitt i Upplands Väsby

Ny polischef om utmaningar­na

- charlotte.arling@direktpres­s.se

Det är extremt viktigt att vara ute i verksamhet­en.

Patrick Ungsäter blir på måndag ny chef för polisområd­et Stockholm Nord.

– Jag tycker att det är extremt viktigt att vara ute i verksamhet­en och kommer att försöka vara ute så mycket det går, säger han.

Polisområd­e Stockholm Nord är enormt. Det inkluderar lokalpolis områdena Norrtälje, Täby, Solna, Sollentuna, Järfälla, Rinkeby och Vällingby. För tre dagar sedan blev det klart att Patrick Ungsäter, 50 år, blir områdets nya chef. Han börjar på måndag.

Patrick Ungsäter har en lång poliskarri­är bakom sig. Han har bland annat jobbat på rejvkommis­sionen i Stockholms län, på krogkommis­sionen och i fem år som polismästa­re i Södertälje. I samband med polisens stora omorganisa­tion blev han chef för gränspolis­en i Stockholm. Det är den avdelning som ansvarar för bevakninge­n av Sveriges gränser. Han hann bara vara där i ett och ett halvt år innan han tilldelade­s det här arbetet som chef för polisområd­e Stockholm Nord.

– Jag ska börja jobba med polisens kärnverksa­mhet, som jag brinner för. Det jag gör nu hos gränspolis­en är ett stöd för kärnverksa­mheten, säger han. Hur ser du på det nya uppdraget?

– Det finns många utmaningar, liknande Södertälje. Men Stockholm Nordbestår av sju lokal polisområd­en meds ju helt olika lägesbilde­r. Jag fickjobbet för några dagar sedan och har inte det aktuella läget just nu. Jag kommer att sätta mig in det här, inte bara teoretiskt men även praktiskt. När du säger praktiskt, innebär det att vi kommer att få se dig ute i verksamhet­en?

– Jag tycker att det är ex- tremt viktigt att vara ute i verksamhet­en och jag kom mer att försöka vara det så mycket som möjligt. Det inbegriper allt som inte är bakom skrivborde­t. Jag kommer att vara operativt ute i verksamhet­en hela första månaden. Hur blir polisområd­ets inriktning framöver?

– Det är viktigt inte bara vad jag tycker, utan framförall­t vad medarbetar­na tycker.

– Vilka prioriteri­ngar de anser att vi ska göra. Jag ska förstå området och tillsamman­s med ledningen bestämma färdväg.

Charlotte Årling

 ??  ??
 ?? FOTO: MARIA LILJA ?? NY CHEF. Patrick Ungsäter, ny chef för polisområd­e Stockholm Nord.
FOTO: MARIA LILJA NY CHEF. Patrick Ungsäter, ny chef för polisområd­e Stockholm Nord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden