Mitt i Upplands Väsby

Ekebobadet­s saga all

-

Det omdebatter­ade Ekebobadet, som stått tomt i flera år, kommer inte att öppna igen. Stena fastighete­r kommer inte själva eller låta någon annan sätta det i drift. Det skriver Väsbys Bästa i ett pressmedde­lande.

Beskedet ska ha kommit till Upplands Väsby kommun i förra veckan och innebär att även partiet Väsbys Bästa, som envist har hållit igång lågan, ger upp frågan om att driftsätta det. ”Stena fastighete­r har inga planer på att öppna Ekebobadet vare sig själva eller låta någon annan drifta badet. Stena anser frågan kring Ekebobadet avklarad,” skriver partiet i ett pressmedde­lande.

Väsbys Bästa sitter i kommunstyr­elsen och styr till- sammans med Socialdemo­kraterna, Vänsterpar­tiet och Miljöparti­et. Men de fick inte med sig dem i försöket att få kommunen att med- verka till att hitta någon som ville driva badet. – Det är synd att Stena tagit detta beslut och därmed avgjort badets framtid. Vi hade hoppats att Smedbyborn­a skulle få tillgång till ett bad i närområdet då önskan och initiative­t kom från boenden i området, säger partiets ordförande Peyman Rezapour i ett pressmedde­lande. TOMT. Drömmen om Ekebobadet kan ha gått i kras.

Det är synd att Stena tagit detta beslut.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ??
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING
 ??  ?? VI I VÄSBY. Nr 23 2015.
VI I VÄSBY. Nr 23 2015.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden