Mitt i Upplands Väsby

Så ser vägen till Elitettan ut

- Jonny Andersson

Ida Hedstad var kvalhjälte när Bollstanäs fotbollsda­mer 2013 kvalade upp i elitettan via sammanlagt 4–3 mot Assi från Kalix.

På lördag inleds en ny kvalduell mellan lagen och Ida är fit for fight efter ett par rehabvecko­r.

Ida Hedstad, 26, har bra och dåliga minnen från kvalet 2013. Hon gjorde hattrick i första matchen i Kalix, men fick se returmötet på hemmaplan från läktarplat­s. Orsaken var att fotbollför­bundet segat med en domarrappo­rt i samband med cupmötet AIK-BSK och utmätte straffet mitt i kvalet.

Den trista historien har hon sedan länge lagt bakom sig. Det har dock funnits oro för att Ida även nu kunde missa kvalet på grund av en trilskande vad. Hon är kiroprakto­r och kan med ett par dygn till match 1 ge lugnade besked.

– Jag har kört rehab några veckor och tränat med laget den här veckan. Det känns bra, jag är optimistis­k.

Fler än Ida Hedstad i dagens trupp var med när BSK kvalade mot Assi 2013. Spelarna vet vad som väntar, inte minst uppe i Kalix

– Publiken, de lägger matchen så att många kan komma och har ett bra stöd. Kylan var en annan faktor, liksom resan förstås. Vi är förberedda.

Och Kalixresan är en vecka bort, dramat inledes 13.30 på lördag. Hemma på ”Bipen”. – Om det är fördel eller nackdel att börja hemma vet vi efteråt, säger tränare Kalle Fremdling. Vi vet att Assi gått bra i år och är rikt igt bra. Vi är också bra och jag inbillar mig att vår serie är vassare än den Assi spelat i. Han vet att Fernanda Da Silva och Moa Öhman gör många av Assis mål. Och har studerat en del videoklipp från lagets matcher i år.

– Det ger viss insikt, viktigare är ändå vår prestation. Vi hade en formdipp för ett par veckor sedan, känslan är att vi hittat tillbaka och insatsen mot Älta i svenska cupen var mycket positiv. Vi spelade ut dem. Det som fattades var målen, 3-2 var i underkant sett till spelöverta­get. Och nu har han sannolikt tillgång till Ida Hedstad som gjorde sju mål i seriespele­t.

– Det är en konstig situation att vi under en lång säsong vinner, vinner och vinner. Vinner serien och ändå hänger allt på två kvalmatche­r. Tufft, samtidigt roligt och vi har klarat det förr. Som jag ser det är vi så pass bra att vi ska spela i elitettan säger Ida Hedstad.

Jag har kört rehab några veckor och tränat med laget den här veckan. Det känns bra, jag är optimistis­k.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIV ?? REHAB. Efter ett par veckors rehab är Ida Hedstad tillbaka lagom till kvalet mot Assi.
FOTO: ARKIV REHAB. Efter ett par veckors rehab är Ida Hedstad tillbaka lagom till kvalet mot Assi.
 ?? FOTO: ARKIV ?? ANALYSERAT MATCHEN. Kalle Fremdling har studerat videosnutt­ar från Assis matcher.
FOTO: ARKIV ANALYSERAT MATCHEN. Kalle Fremdling har studerat videosnutt­ar från Assis matcher.
 ?? FOTO: DIREKTPRES­S ?? SEGERTÅG. Hela säsongen har varit ett segertåg för BSK, ändå avgör två kvalmatche­r slutbetyge­t.
FOTO: DIREKTPRES­S SEGERTÅG. Hela säsongen har varit ett segertåg för BSK, ändå avgör två kvalmatche­r slutbetyge­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden