Mitt i Upplands Väsby

Minuten som avgjorde säsongen

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Oavgjort i sluttampen av kvalmatche­n och BSK såg ut att klara avancemang­et uppåt. Men i matchens absoluta slutskede gjorde Assi 2-1 och knep Elitettan-platsen.

– Vi var enormt nära. Surt att förlora under den sista minuten av seriesäson­gen, säger Kalle Fremdling, huvudträna­re.

Med 0-0 efter hemmamötet, förra lördagen, åkte Bollstanäs SK de dryga 100 milen upp till Norrbotten på söndagen. Den direkt avgörande kvalmatche­n mot Kalixgänge­t Assi FF stundade, på ett välbesökt Billerud Kornäs Arena.

Hemmalaget började med hög press och BSK fick inrikta sig på försvar. Gästerna växte dock in i matchen och hade flera fina omställnin­gar mitt i Assi-pressen. En fin omställnin­g gav BSK ledningen.

– Ida Hestad gjorde mål på en bra oms tä l l n i ng . Annars var den första halvleken väldigt jämn, säger Kalle Fremdling, huvudträna­re.

Assi fortsatte att pressa BSK. Eftersom Väsbydamer­na hade ledningen så behövde hemmalaget göra två mål för att gå vidare.

– Vi gjorde ingen tokoffensi­v eftersom 1-1 hade räckt. De satte full fart, men vi höll dem borta från farligare målchanser, till en början.

Men på ett misslyckat Assi-inlägg, som seglade in i krysset, var kvittering­en ett faktum.

– Det kändes lite billigt, även om det inte var orättvist vid det läget.

Klockan tickade på och oavgjort, 1-1, hade räckt till avancemang tillbaka till Elitettan. Men med en (!) mi-

Det var nära att marginaler­na hamnade hos oss.

nut kvar av säsongen kom kalldusche­n.

– De gjorde ett fint fotbollsmå­l med en minut kvar. Det känns lite surt. Vi var ju enormt nära, men över drygt 180 minuter och två matcher var de lite bättre. Det var nära att marginaler­na hamnade hos oss, men sådan är fotbollen. Därmed tog Assi FF revansch på BSK efter kvalförlus­ten 2013 och går upp till Elitettan. Även om säsongens sista minut blev ödestigern är Fremdling väldigt nöjd med säsongen.

– Ja, verkligen, en fantastisk­t bra säsong med få förluster. Med små medel har vi skapat något helt otroligt. Trots att vi blev av med viktiga spelare i somras (Dolinsky, Ebberyd) klev andra fram och tog stort ansvar.

– Både de unga och lite äldre spelarna har utvecklats enormt. Det är något visst med BSK dam och kulturen här. Den är unik. BSK har dock en match kvar att spela. Elitetta-laget Sirius väntar i svenska cupen på tisdag (hemma). Därefter får BSK och Fremdling fundera över framtiden i Bollstanäs SK dam.

– Vi får se, det är tufft med att hinna med ett fulltidsjo­bb plus att vara tränare här. Både jag och klubben får fundera hur det ska bli. Men först ska vi avsluta säsongen på ett bra sätt mot Sirius.

 ??  ??
 ?? FOTO: HANSSONSFO­TO ?? REVANSCH. Assi FF tog revansch efter kvalförlus­ten 2013 och slog ut BSK med totalt 2-1 över två matcher.
FOTO: HANSSONSFO­TO REVANSCH. Assi FF tog revansch efter kvalförlus­ten 2013 och slog ut BSK med totalt 2-1 över två matcher.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden