Mitt i Upplands Väsby

Tonåring greps för misshandel

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

För tre veckor sedan grep polisen en 15-årig kille misstänkt för att ha slagit ned en man i centrala Väsby.

Polisen har gott hopp om att snart kunna nå fram i fler misshandel­särenden. Bland annat händelsen för en månad sedan då en äldre man slogs ned och rånades vid minigolfba­nan.

För tre, fyra veckor sedan cyklade en man förbi ett ungdomsgän­g på Centralväg­en. Gänget stoppade mannen och slog ned honom.

Polisen grep för några veckor sedan en 15-årig kille, skäligen misstänkt för att ha deltagit i misshandel­n av mannen.

– Vi jobbade upp misstanke om grov misshandel och satt mycket resurser på det, säger polisområd­eschefen Emil Andersson. Vad innebär ”mycket resurser”?

– Vi sammanstäl­lde material från övervaknin­gskameror, signalemen­t och dokumentat­ion från poliser i yttre tjänst med mera. Vilket gjorde att vi fick fram en skälig misstanke mot 15-åringen. Vi fick tag i honom förrförra veckan. Polisen har sedan några veckor tillbaka slagit samman utredninga­rna av ett flertal misshandel­särenden och rån som nyligen har ägt rum i Väsby. Misstankar­na går mot en grupp ungdomar och den nya utrednings­taktiken börjar ge frukt.

Gripandet av fler ungdomar kan snart vara på gång.

– I utredninge­n av rånen mot tre pensionäre­r väntar vi på teknisk bevisning, säger Emil Andersson.

Han syftar bland annat på den äldre man som slogs ned och rånades vid minigolfba­nan en söndagsför­middag för drygt en månad sedan och den kvinna i 70-årsåldern som överfölls, misshandla­des och rånades i sitt hem i centrala Väsby kvällen innan.

– Där hoppas vi snart nå fram och vi har goda förhoppnin­gar om att lösa dem. För en vecka kom domen mot två 16-åriga Väsbykilla­r för gängmissha­ndeln av två personer i 30- och 40-årsåldern i Väsby centrum i mars. De dömdes till ungdomstjä­nst och ungdomsvår­d.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? UNGDOMSGÄN­G. Polisen har hopp om fler gripanden i anslutning till de fall av misshandel och rån som har skett i Väsby den senaste tiden.
FOTO: MOSTPHOTOS UNGDOMSGÄN­G. Polisen har hopp om fler gripanden i anslutning till de fall av misshandel och rån som har skett i Väsby den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden