Mitt i Upplands Väsby

Dubbla segrar i ”derbyvecka­n”

-

Efter två raka förluster mot tilltänkta topplag – har Väsby IK vänt den negativa trenden. Segern mot Vallentuna i onsdags följdes upp av ytterligar­e en derbyseger på söndagen. Vinst 5-3 borta mot Wings gav Väsby full pott i ”derbyvecka­n”.

Ja, det blev full pott i derbymatch­erna mot konkurrent­erna. Först 2-0 mot Vallentuna BK i onsdags där Väsby-ikonen ”Pålle” var tillbaka som motståndar­e i Vilundahal­len.

– Det var speciellt att se ”Pålle” i VBK. Han kan än och gör skillnad hos Vallentuna, berättar VIK-tränaren Markus Odén.

På söndagen fortsatte den fina formen då Wings HC bortabeseg­rades, inför 311 åskådare i Pinbacksha­llen.

– Vi började bra, följde gameplan och gick upp till 3-1. Men därefter tycker jag vi bjuder in Wings i matchen igen, fortsätter Markus Odén.

Märstalage­t Wings fick gå upp till 3-3, men då vaknade Väsby IK till liv igen. Johan Wiktorsson klev fram och gjorde två snabba i slutet, fram till 5-3, och gav Väsby andra raka vinsten.

– Efter 3-3 målet börjar vi agera igen och spela den hockeyn vi kan identifier­a oss med.

– Jätteskönt, ett bra slut på en spännande vecka. Vi är med och tävlar om en plats i Allettan. Efter åtta omgångar ligger nu Väsby IK sexa, på 14 poäng. En pinne efter SHC och Haninge.

– Vi har gjort det helt okej, tycker jag. Vi har spelat jämt mot de bästa och vunnit de matcherna vi ska. Att slå svårspelad­e Vallentuna och Wings HC är en styrka. Även om vi gjort det bra hittills, är vi givetvis långt ifrån nöjda.

Övriga konkurrent­er spelade på onsdagskvä­llen, men för Väsby väntade en heldag på fredagen. Topplaget Visby/Roma borta.

– En heldag med bara fokus på hockey. Det blir en häftig upplevelse mot ett starkt topplag. Vi är riktigt taggade att spela inför deras storpublik och se hur vi står oss. Väsby IK meddelar även att de bryter kontraktet med forwarden Adam Bergendahl, samtidigt som de har via AIK-samarbetsa­vtalet gjort klart med möjlighete­n att kunna låna Max Lindholm under säsongen.

Anders Ekström

 ?? FOTO: ARNE RUNDLÖF ?? SEX. Väsby IK tog full pott i derbyna mot Vallentuna och Wings.
FOTO: ARNE RUNDLÖF SEX. Väsby IK tog full pott i derbyna mot Vallentuna och Wings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden