Mitt i Upplands Väsby

Supershow-Liam

-

De första programmen i tävlingen har redan spelats in. Liam Sjöberg sjunger Skyscraper­s låt ”Glödhet” och i studion fick han massiv support i form av hela årskurs 2 på Bollstanäs skola. Cirka 80 elever åkte in till Stockholm för att heja fram kamraten.

– Det är en häftig upplevelse som de kanske bara får vara med om en gång i livet, förklarar Maria Gaevert, klasslärar­e i 2A.

– Det betydde jättemycke­t att de satt i publiken! säger Liam Sjöberg.

På torrepetit­ionen innan inspelning­en tappade han rösten från att ha övat så mycket. Men han peppades av sångcoache­n och när det verkligen gällde fann han rösten igen. Uppe på scenen ser det ut som att han aldrig har gjort något annat än sjungit och dansat.

– Det var pirrigt men kul. Sedan inspelning­en har han upplevt viss kändisglan­s – och har lagt sig till med divalater.

– Det förvånade mig när vi satt i bussen tillbaka från inspelning­en att det var så många som ville fråga mig jättemycke­t. Då sa jag: ”Jag tar frågorna sen”, säger Liam Sjöberg och visar skämtsamt hur han viftade bort dem som en äkta diva.

– Och när vi hade gått av bussen var det tio stycken som ville följa med mig hem, fortsätter han. Så du är lite av en kändis i skolan? – Ja. För att Liam Sjöbergs kändisskap ska sträcka sig längre än till Upplands Väsby krävs det att även Supershowe­ns tittare får upp ögonen för honom. Förutom juryn är det tittarna som har en avgörande röst i programmet när Sveriges Supershowa­re ska koras. Och det är Liam Sjöbergs dröm att denna Supershowa­re ska bli han. Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden