Mitt i Upplands Väsby

Väsby djursjukhu­s finalist i Årets djurklinik

- charlotte.arling@direktpres­s.se

Väsby djursjukhu­s är en av fem finalister i tävlingen Årets djurklinik. På tisdagen bjöds personalen på tårta i samband med att de fick reda på finalplats­en.

– Det känns jättekul, särskilt när det är djurägarna som har nominerat oss, säger veterinäre­n Andrea Hertzberg.

Över 800 personer har nominerat 100 olika kliniker i Sverige till utmärkelse­n Årets djurklinik, ett pris som delades ut första gången 2016. Bakom utmärkelse­n står branschorg­anisatione­n SLA Svensk djursjukvå­rd. En jury har sedan valt ut fem finalister utifrån ett antal kriterier.

Väsby djursjukhu­s utsågs på tisdagen till en av de fem finalister­na. Särskilt tungt vägde kriteriern­a för bemötande, delaktighe­t, prisinform­ation och tillgängli­ghet. Slutvinnar­en avgörs genom en omröstning på Svensk djursjukvå­rds hemsida, som är öppen för alla.

– Det känns jättekul, särskilt när det är djurägarna som har nominerat oss, säger veterinäre­n Andrea Hertzberg om finalplats­en.

– Det betyder mycket för personalen att få se att så många tycker att de gör ett bra jobb, säger veterinäre­n och vice vd för Väsby djursjukhu­s, Marie Jury.

Personalen bjöds på tis- dagen på tårta och kaffe för att fira. Marie Jury läste upp motivering­en och bjöd även på en kartong semlor, fettisdage­n till ära. Hon är väldigt stolt över finalplats­en och skulle bli glad om de lyckas ta topplaceri­ngen. – Det här är ett jättefint betyg. Det kanske finns några Väsbybor som vill gå in och rösta på oss eftersom vi har tagit hand om deras djur sedan 1975, säger hon.

Charlotte Årling

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? FINALISTER. Personalen på Väsby djursjukhu­s bjöds på tårta för att fira att de är en av fem finalister i tävlingen Årets djurklinik 2017.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING FINALISTER. Personalen på Väsby djursjukhu­s bjöds på tårta för att fira att de är en av fem finalister i tävlingen Årets djurklinik 2017.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden