Mitt i Upplands Väsby

Ny SM-final i futsal för Lindahl FF MER finallaget

- FOTO: PRIVAT

Ska supersuccé­n upprepas? Futsallage­t Lindahls FF är för andra året i rad i SM-final och har chans att ta sitt andra raka guld.

– För oss finns det inget annat än att försvara titeln, säger tränaren Benjamin ”Benji” Namini.

Motståndar­na var förvarnade. Men det verkar ha varit förgäves. Lindahl FF, med nästan bara Bollstanäs SKtjejer i laget, gör återigen succé inom futsalen. Förra säsongen gick ett då nystartat lag, mot alla odds och vann SM-guldet. Nu kan de alltså göra det igen.

För några veckor sedan besegrades Betsele IK med 11-3 i åttondelen och i kvarten slogs Åkulsjön med 8-3. I den efterfölja­nde semifinale­n, i lördags, blev det desto jämnare.

– Vi mötte Falcao som är det enda laget någonsin som slagit oss. Det var superjämnt och vi låg under med 3-4 med två och en halv minut kvar. Då toppade vi laget och fick in både 4-4 och 5-4, sä- SKÅNE. Lindahl FF, med nästan bara BSK-tjejer, är återigen i SM-final i futsal. På lördag avgörs den i Helsingbor­g. ger tränaren Benjamin ”Benji” Namini och fortsätter.

– Glädjen efteråt var nog det största rent känslomäss­igt jag varit med om i sporten. Jag hade pulsklocka på mig och jag hade just då 198 i puls! Nu väntar alltså återigen SMfinal i futsal. Lindahl har alltså kvalificer­at sig för två av två möjliga SM-finaler i den växande fotbollsfo­rmen, som spelas inne. Ett minst sagt imponerand­e facit.

– Fantastisk­t roligt att vara i final igen. Vi hade en vision om att det skulle gå bra, men att det skulle gå så här bra. Vi har ju bara förlorat en match sedan vi grundades, fortsätter ”Benji”. I finalen väntar självaste IFK Göteborg. Klassikerk­lubben från rikets näst största stad har satsat rejält på futsal och den satsningen verkar nu bära frukt.

– Kul att möta en mästarföre­ning. De har ett tufft lag med två väldigt skickliga

MARIAMA JAMMEH (BSK)

PERNILLA EBBERYD (BSK)

MADELEINE BERGHULT (BSK) MALIN ENGDAHL (BSK) MICHELLE ROJAS FLORES (BSK) IDA HEDSTAD (BSK) PERNILLA JANSSON (BSK)

MOA INGEBRETSE­N (BSK)

EMMA WIDSTRÖM (tid. BSK)

BENJAMIN NAMINI (tränare) spelare som utgör ett stort hot. Men jag tror semifinalm­otståndet Falcao var något bättre.

– För oss finns det inget annat än att försvara titeln. Kan vi vinna igen så kan vi ta semester med ett leende på läpparna.

Finalen spelas på lördag i Helsingbor­g. Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden