Mitt i Upplands Väsby

Martin siktar på att gå hela vägen

- FOTO: MICHAEL FOLMER

I april väntar den första landslagss­amlingen någonsin för pojkar födda 2001. I den stora bruttotrup­pen ingår BSK handbolls niometersp­elare Martin Blomqvist.

Det är i handbollss­taden Halmstad som landslagss­amlingen, riksläger 1, kommer att genomföras. En stor bruttotrup­p med flera spelare på varje position är uttagna från hela Sverige.

En av dem är alltså Martin Blomqvist. Som enda Bollstanäs SK-spelare är han uttagen till samlingen.

– Det känns jättekul, verkligen. Jag har alltid drömt att bli bra på handboll så det här är en bit på vägen, säger 15-åringen.

Han var reserv i Stock- FÖRSTA. Martin Blomqvist är uttagen till riksläger 1 för pojkar 01. Går det bra kan han via flera riksläger kvalificer­a sig till juniorland­slaget. holmslaget men lyckades alltså ändå ta sig till rikslägret. Och det på en annan position än den han spelar på i BSK.

– Jag är vänsternia, men ska spela mittnia på rikslägret. Det känns spännande, jag behärskar båda positioner­na, fortsätter Martin Blomqvist.

I BSK spelar han i pojkar A (00-01) och som vanligt går det bra för det lokala handbollsl­aget.

– Vi spelar på nivå 2 i Stockholm och ligger tvåa, så det är ju ganska bra. För mig har det gått bra, jag ligger högt i både assist- och målligan. Jag är en framspelan­de målskytt kan man säga. I april väntar alltså det första rikslägret och därefter följer flera läger för att få fram en slutgiltig trupp. Målet är solklart för Martin.

– Jag vill gå vidare till riksläger 4, alltså det sista. Då är man med i juniorland­slaget.

Anders Ekström

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden