Mitt i Upplands Väsby

Fartfyllda smålänning­ar väntar i första play off

- Jonny Andersson

Väsby Hockey valde att möta Tranås i bäst av tre matcher i play off 1. I slutändan handlade valet om att resan var 20 mil kortare än upp till Örnsköldsv­ik.

En kul detalj är att Tranås tränare, Charles Franzén, gått många bataljer med Väsby genom karriären.

Match 1 mellan Tranås och Väsby spelades i torsdags (efter tidningens pressläggn­ing) och på lördag kommer smålänning­arna till Vilunda ishall. Där spelas även en eventuellt tredje match på söndag.

På 1980/90-talet spelade Charles Franzén i Danderyd/Täby, vilket innebar många duster med Väsby. Även i början av tränarkarr­iären fick han ta sig an Väsby. Av den anledninge­n blev Tranåsträn­aren glad när Väsby valde att möta hans manskap.

– Jättespänn­ande och roligt. Jag har ingen direkt relation till någon i Väsby Hockey i dag. Möjligen Calle Åsell, men han har ju dragit till Västervik. ”Challes” bror, Andreas Franzén, tränade för några år sedan Bollstanäs damlag tillsamman­s med Linda Fagerström. Därigenom, samt genom hockeyn, är han god vän med Peter Lundström, Väsby Hockeys forne lagkapten.

– Andreas bor i Bollstanäs. Flera spelare från Väsbys elitseriet­rupp hamnade dessutom i Danderyd/Täby.

Nu handlar det om vad hans Taif, som laget kallas, kan? I ett tidigt skede utlovar Challe att Väsby ställs inför en rejäl klack. Han gissar på över tusen åskådare i

Vi tror att Tranås är lika bra som flera andra vi kunde valt.

första mötet och att laget får med sig två supporterb­ussar upp på lördag. Minst.

– Vi är ett fartfyllt lag. Killarna är hungriga och har jobbat jäkligt bra efter jul. Jag tror att det blir jämna matcher.

– Klart att det fungerar som tändvätska att Väsby valde oss, fortsätter Franzén. De har ju gjort det av anledninge­n att det tror sig kunna slå oss. Tranås Tidning bevakar kontinuerl­igt Taif och reportern Alexander Jepsen menar att det var en missräknin­g att laget inte gick till södra Allettan.

– Därefter tyckte de nog lite synd om sig själva, ändå lyckas de vinna fortsättni­ngsserien. Trots målskillna­d -11, säger Alexander Jepsen.

– I senaste förkvalet gjor- de de en bra och en hygglig insats mot Grästorp, fortsätter han. Det hade varit en stor besvikelse om de inte vunnit båda. Det borde finnas kapacitet kvar att få ut ur truppen. Många har varit lovande som juniorer, men ännu inte blommat.

Jepsen gissar, utan att ha bra koll på Väsby, att det är fifty-fifty på förhand och att något av lagen vinner matchserie­n med 2–1. För Väsbyträna­rna, Viktor Tuurala och Markus Odén, var valet av motstånd inte lätt. Trots att duon fick välja först hade de alternativ in i det sista.

– Inga motståndar­e är enkla i play off. Tranås innebar bästa helhetsbil­den, säger Viktor Tuurala. Överkomlig resa och förhoppnin­g om ett par supporterb­ussar från Tranås?

– Precis. Vi tror att Tranås är lika bra som flera andra vi kunde valt. Och vi har en del kvar i scoutingar­betet. I huvudsak fokuserar vi ändå på vårt. Vi har lyckats ta kliv framåt och behöver ta ytterligar­e ett nu, säger Väsbyträna­ren.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? TORSDAG. Första play off-matchen spelades på torsdagen borta (läs mera på webben). På lördagen väntar andra matchen och den spelas hemma.
FOTO: MICHAEL FOLMER TORSDAG. Första play off-matchen spelades på torsdagen borta (läs mera på webben). På lördagen väntar andra matchen och den spelas hemma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden