Mitt i Upplands Väsby

Einar började 2017 starkt

- FOTO: PRIVAT

Istället för en försäsong utan bra BMX-träning valde Einar Lindberg en annan väg. Under vintern har Odenslunda­sonen åkt över till Manchester och både tränat och tävlat. Där vann 13-åringen dessutom en stor tävling.

Snö, blask och kyla lämpar sig sådär för BMX-träning. Det finns visserlige­n en liten inomhusban­a i Falun, men förutsättn­ingarna för att träna utomhus på vintern är inget vidare i Sverige.

I stället åkte Einar Lindberg över till en stor anläggning i Manchester, England, och tränade.

– Vi har åkt över fem helger, och vid varje tillfälle har jag fått cykla nästan tio timmar. Det har alltid varit en dröm att få åka där, säger Einar. Dessutom fanns det en tävling som pågick samtidigt: ”Racing Under the Roof ”. Mot tuff konkurrens lyckades Einar, 13, faktiskt vinna hela tävlingen.

– Det var häftigt att vinna! Jag tror att skälet till att jag vann var att jag cyklade bra och att jag körde varje tävling, fortsätter Einar från Odenslunda. Vad finns det under 2017 att se fram emot?

– Jag känner mig taggad VINNARE. Einar Lindberg, som blir 14 år i mars, lyckades nyligen vinna en BMX-turnering i England nu på försäsonge­n.

I år ska jag försöka köra hela Europacupe­n.

och har en ny cykel som jag skall cykla in mig på. I år ska jag försöka köra hela Europacupe­n. Det kommer bli jättetufft och på många olika banor i Europa. Har vi möjlighet kommer vi även köra lite andra mindre tävlingar, som SM eller NM.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden