Mitt i Upplands Väsby

Parad med ”furries” i Infra City

Förra fredagen kunde Väsbyborna vara med om en spektakulä­r händelse på Scandic Hotel Infra City när 350 ”furries” vandrade runt i hotellets lokaler.

-

Runt 800 personer från olika delar av världen befann sig under förra helgen på Scandic Hotel Infra City för att delta vid årets upplaga av NordicFuzz­Con. Ett event för ”furries”, det vill säga personer med intresse för fiktiva djur med människoli­knande personligh­eter och egenskaper.

– NordicFuzz­Con startades för fem år sedan. Från början hade vi runt 170 deltagare. I år är vi 800 deltagare från olika delar av välden, säger Patrik ” Trax” Fomin, en av arrangörer­na för eventet.

Hela helgen var fylld av aktivitete­r för deltagarna och även Väsbyborna hade bjudits in för att ta en titt.

– Då kommer runt 350 ”furries” att gå runt på hotellet och då får alla komma och titta. Efter det kommer vi också att ha en lekhörna där man kan få interagera med djuren, säger Patrik Fomin alldeles innan.

Furry fandom är en subkultur som främst är inriktad på antropomor­fa djur, även fantasidju­r som till exempel drakar, och som har blivit allt mer populär. Varför väljer man att bli en furry?

– Det finns många olika orsaker. För mig är det för att det är roligt. Jag tycker om att göra andra glada och det är ganska svårt att inte dra på smilbanden när man ser ett jättestort djur komma gående, säger Patrik Fomin.

Frida Gunner Brooke

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden