Mitt i Upplands Väsby

Maria går sin egen väg

Väsbybon Marian Sarenbrant är en kvinna som alltid gått sin egen väg och vågat ta sig an nya utmaningar. Hon har hunnit avverka många branscher. Den 24 mars fyllde Marian Sarenbrant 50 år.

- 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se FOTO: JONAS CARLSSON

– Jag är mycket av en känslomänn­iska och ganska modig, säger Marian Sarenbrant. Under hela sin yrkeskarri­är har Marian kastat sig mellan olika yrkesrolle­r och branscher. Hon har jobbat som receptioni­stchef på hotell, som säljare, som administra­tör på Microsoft och som key account manager.

– Den röda tråden är service och administra­tion, säger hon, men tillägger att hon även varit träningsin­struktör på Sats.

Just nu jobbar Marian som avdelnings­samordnare på fastighets­avdelninge­n på Stockholms universite­t, vilket innebär att vara stöd – främst till avdelnings­chefen – men även att sköta en del av koordineri­ngen på avdelninge­n. Fastighets­avdelninge­ns uppdrag är kort sagt att tillgodose universite­tets olika verksamhet­er med de lokalbehov som finns. Marian är väldigt språkintre­sserad. Förutom sitt finska ursprung har hon dessutom kunskaper i engelska, franska, latin och spanska. Just spanska är något som ligger henne varmt om hjärtat. Hon tittar gärna på den spanske regissören Pedro Almodóvars filmer och även sydamerika­nska filmer.

– Jag tänkte ett tag bli tolk och var till och med nere i Madrid, men åkte hem, säger hon.

När det kommer till Marians familj har hon en del fina ord att säga om sina döttrar. De har precis som sin mor valt helt egna vägar. Ena dottern är handbollsl­a-

get Lugis stjärna Filippa Sarenbrant och den andra dottern Maja läser teater på Kulturama gymnasium. Marian är stolt över sina döttrar.

– De är ju allt i mitt liv, de är fantastisk­a. Jag är mest stolt när andra säger att de är bra personer, det är det finaste, menar Marian.

Marian oroas inte av att fylla 50 år, utan nu ser hon bara möjlighete­r. – Nu ser jag möjlighete­r att pröva på olika saker i livet. Nu kan jag börja resa mer, säger hon och nämner inte oväntat ett spansktala­nde syd-amerikansk­t land, Argentina, som önskeresem­ål. Jonas Carlsson

Jag är mycket av en känslomänn­iska.

 ??  ??
 ??  ?? VÄSBYBO. Marian Sarenbrant har bott på lite olika platser i Stockholms­området, men är sedan en tid tillbaka hemma i Väsby igen.
VÄSBYBO. Marian Sarenbrant har bott på lite olika platser i Stockholms­området, men är sedan en tid tillbaka hemma i Väsby igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden