Mitt i Upplands Väsby

Frågesport lockade tiokampare

Det var en härlig syn att, trots ledig skoldag, se 350 ungdomar komma till Väsby skola för att delta i Tiokampens frågesport. Ett hockeylag i yngsta gruppen kom direkt från sitt cupspel för att vara med i den tredje tiokampsgr­enen.

-

Som alltid var det stor variation på frågorna både avseende ämne och svårighets­grad. Den yngsta gruppen hade 32 kluriga frågor att besvara genom att välja bland tre alternativ. Som hjälp fanns en bild till varje fråga. De äldre ungdomarna fick 40 frågor på sina formulär. Totalt hade Tiokampen satt ihop 152 frågor och sent på eftermidda­gen var alla formulär rättade och man kunde se resultaten på hemsidan.

Variatione­n på frågorna var stor eller vad sägs om följande: Vilka sporter sysslar Peder Fredricson och Frida Hansdotter med? Vad är en sharon? Hur mycket kostar det att skicka ett vykort? Vad använder man för något när man drejar? Vad kallas den del som brinner på ett stearinlju­s? Vilken vattenled går genom Vättern? Hur mycket kostar en liter bensin? Vad är en bagatell? I vilket land är Bagdad huvudstad? Det gällde även att känna igen flaggor, fåglar, blommor och fiskar.

I samband med tävlingen kunde de deltagande köpa ett miniformul­är till sin tiokampspä­rm och då fanns facit med.

Som ett säkert vårtecken välkomnas alla tiokampare till att orientera i Smedbyskog­en lördagen den 22 april. Vill man vara extra säker på att känna igen alla kartteckne­n så ska man delta i den träning som Väsby Orienterin­gsklubb ordnar i Runby den 19 april.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GÄLLDE. Det gällde även att känna igen flaggor, fåglar, blommor och fiskar.
FOTO: PRIVAT GÄLLDE. Det gällde även att känna igen flaggor, fåglar, blommor och fiskar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden