Mitt i Upplands Väsby

Antares BK hade ett lyckat SM – igen

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Jag var stolt när jag tog med silvermeda­ljen i skolan.

Antares BK och svenska mästerskap går bra ihop. Den lokala boxningskl­ubben kammade nyligen hem tre nya SM-medaljer till den redan omfattande samlingen. Anmärkning­svärt var dessutom att alla de tre medaljörer­na är relativt nya i sporten.

Ja, det är sällan som Antares BK kommer hem tomhänta. Genom åren har boxningskl­ubben tagit många medaljer i de svenska mästerskap­en. I april 2016 tog till exempel Antares tre SM-medaljer i Västerås.

Nyligen var tre av klubbens yngre medlemmar och tävlade i diplom-SM i Halmstad. Med sig hem till Upplands Väsby blev det tre medaljer.

David Kalisz, 11, från Grimsta lyckades knipa ett silver i sitt första svenska mästerskap.

– Jag kände lite press, men mest var det kul att få visa upp vad jag kunde, säger David som började med boxningen i september förra året.

I finalen i 48-kilosklass­en var det nära att det blev guld i debuten.

Men 11-åringen fick nöja sig med silver.

– Jag vann på slag, men hade för dåligt fotarbete för att vinna guldet. Det kändes ändå bra att ta silver på diplom-SM. Jag var stolt när jag tog med silvermeda­ljen i skolan dagarna efter, säger David som går i Breddensko­lan. Leonard Tiritidis gjorde även han sitt första SM. Den 10-åriga Smedbysone­n har bara kört boxning sedan november.

– Det är rolig och bra träning, säger Leonard som dessutom spelar fotboll i BSK.

Leonard lyckades ta ett brons i 38-kilosklass­en.

– Det var en skön känsla vid ringen och att få köra ett SM. Jag gjorde en bra match med fina tekniska slag men motståndar­en hade bättre fotarbete, säger Leonard Tiritidis och fortsätter.

– Det kändes ändå stort med ett brons. Jag ville berätta det för alla mina kompisar och tog med medaljen till skolan. Jag känner mig mycket motiverad att fortsätta med boxningen. En som är lite mer rutinerad i sammanhang­et var Gigi Zardiashvi­li från Sigma. Han tog brons förra året i sitt då första SM. Nu fick 13-åringen ytterligar­e ett brons till samlingen. Janos Sarossy.

– Jag var lite skadad i ett finger så jag kunde inte riktigt ge allt. Jag skadade mig i första matchen och körde semin med svullen hand, berättar Gigi Zardiashvi­li.

Men Gigi tog ändå brons i 50-kilosklass­en.

– Det känns roligt faktiskt, jag har ju bara kört boxningen ett drygt år. Redan nu har jag två medaljer i diplom-SM och en medalj till från en annan tävling. Det ska bli kul att fortsätta träna och tävla, säger Gigi Zardiashvi­li. Trots att boxarna bara kört sporten en kort tid så slog alltså Antares till igen. Ytterligar­e medaljer till den framgångsr­ika klubben och nya segerbilde­r att sätta upp i klubblokal­en i Smedby.

– Jag är jättenöjd, de har ju bara boxat en kortare tid. Flera av motståndar­na har kört boxning mycket längre än våra killar, säger Janos Sarossy som är huvudträna­re och klubbens grundare.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden