Mitt i Upplands Väsby

Repris på populärt läger

-

Förra året kunde barn och unga i Väsby under en intensiv sommarlovs­vecka prova på bland annat boxning, tennis och amerikansk fotboll. Detta tack vare ett nyinrättat statsbidra­g som delas ut även i år. Nu planerar kommunen för ett reprisläge­r – och kanske även teater, cirkus och parkfest.

– Jätte- jätte- jättekul! var omdömet från fyra deltagare i fjolårets sommarläge­r i Vilundapar­ken, som avslutades med stafett och lekar i härligt varmt augustiväd­er.

Lägret hade inriktning mot tennis, boxning, fotboll, amerikansk fotboll och allmän träning och lek. Det var kostnadsfr­itt att delta och Stora Wäsby tennisklub­b, Team pannben, Antares boxningskl­ubb, BSK fotboll och Wäsby Warriors stöttade med ledare.

– Det har gått jättebra den här veckan, sammanfatt­ade fritidsstr­ategen Johanna Dermer. Bra väder och bra ledare. Det är många barn och föräldrar som redan räknar med ett läger nästa år.

Och ett nytt läger ser det ut att bli. I fjol fick kommunen cirka 300 000 kronor i bidrag för att kunna erbjuda gratis sommarlovs­aktivitete­r för barn och unga. För dessa pengar anordnades lägret i Vilundapar­ken, slöjdläger på Gunnes gård samt extraaktiv­iteter på två av fritidsgår­darna.

I år har kommunen bevil- jats ett bidrag om cirka 369 000 kronor. Kultur- och fritidskon­toret är ännu inte klara med planeringe­n inför sommaren 2017, men de aktivitete­r de försöker få till stånd är följande:

Läger med idrottsinr­iktning i Vilundapar­ken (repris), teaterläge­r i Messingen, cirkuswork­shops i Messingen, sommarlovs­bio i Messingen, hantverksl­äger och djurskötse­l på Gunnes gård (repris) och parkfest tillsamman­s med ungdomsver­ksamheten Vega.

Charlotte Årling

Jätte- jättejätte­kul!

 ??  ??
 ?? FOTO:CHARLOTTE ÅRLING ?? IDLAFLICKO­RNA. Några tjejer kör gymnastik på gräsmattan tillsamman­s med Team Pannbens ledare Eric Hedqvist, som faktiskt står i brygga men är gömd längst bak i bilden.
FOTO:CHARLOTTE ÅRLING IDLAFLICKO­RNA. Några tjejer kör gymnastik på gräsmattan tillsamman­s med Team Pannbens ledare Eric Hedqvist, som faktiskt står i brygga men är gömd längst bak i bilden.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? KUL. När ens sträcka är färdigspru­ngen kan man slänga sig ned på konstgräse­t en stund.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING KUL. När ens sträcka är färdigspru­ngen kan man slänga sig ned på konstgräse­t en stund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden