Mitt i Upplands Väsby

Serielunke­n är över – nu börjar kvalet uppåt

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Det långa seriespele­t är nu över och slutade med en imponerand­e förstaplat­s. Nu väntar ett ovisst kvalspel för ett Sigma BK med självförtr­oende.

– Det känns mycket roligt och inspireran­de, säger UK:n Jonas Karlsson.

Visserlige­n tre oavgjorda och fyra förluster, men ändå hela 15 vinster i Mellanalls­venskan. Sigmas bowlingher­rar har gjort en stark säsong i näst högsta serien. Det visar förstaplat­sen med all tydlighet.

Nu väntar alltså det som alla längtat och siktat mot. Nämligen kvalspel till Elitserien. Serien som Sigma BK fick lämna förra året efter bara en säsong.

– Det känns skönt att bli etta i serien. Vi avslutade med sex raka segrar i serien, varav fyra var tuffa bortamatch­er. Bland annat slog vi toppkonkur­renten Sundbyberg i två matcher nu på slutet, berättar Jonas Karlsson som är UK (uttagnings­kommitté) för SBK. Sigma känner att de är bättre nu än förra säsongen.

– Ja, vi har en bredare trupp, det är den stora skillnaden. Nu har vi fler bra spelare i laget och det har istället blivit lite lyxproblem att ta ut laget. Alla vill ju givetvis spela. Det svåra är att få även de som står utanför med på tåget, och det har Jonas Karlsson LÅNG. Ända sedan i början på september har Sigma BK spelat sin säsong. Nu börjar kvalet och SBK siktar på att spela ett par veckor till.

Jag tycker vi är ett bättre lag och borde vinna.

blivit riktigt bra nu på slutet, fortsätter Karlsson. Nästa helg börjar så kvalet uppåt. Det första steget är kvartsfina­l mot Västerås SK. De kom trea i samma grupp som Sigma. Bowlinggän­get slapp därmed ett av de tre kvallagen från Elitserien i första rundan.

– Vi vann en varsin match i serien, men jag tycker vi är ett bättre lag och borde vinna. Men vi lägger inte så stort fokus på motståndet.

Lagen möts i dubbelmöte på neutral plan. Blir det en varsin seger då blir det en så kallad utjämnings­serie, med bara en serie, direkt efter andra matchen. Typ som straffar i fotboll. Vinnaren går sedan vidare till semifinal. Därefter väntar final för vinnaren av semin. Fyra av de 16 kvallagen går därefter upp till eliten. Vad talar för er ni i kvalet?

– Vi har många bra spelare plus att många lyfter sig nu när det drar ihop sig. Det känns som att många har nått sin formtopp och den nivå de ska vara på. Många växer även med pressen. Dessutom ser Emil Ovesen väldigt stark ut, det är vi alla ense om.

Sammanhåll­ningen i laget blir viktig nu när det drar ihop sig.

– Den är alltid bra hos oss men den har varit ännu vassare nu på slutet. Det ska bli mycket roligt och inspireran­de med kval. Det är det som varit målet hela säsongen.

Anders Ekström

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden