Mitt i Upplands Väsby

Linus Pellfolk tar på Väsbytröja­n igen

-

Skönt att komma igång.

Det har gått drygt åtta år sedan han senast hade Väsbytröja­n på sig. Nu är Linus Pellfolk klar för en återkomst i moderklubb­en.

– Det är en barndomsdr­öm att få spela i a-laget, säger 22-åringen.

Förra säsongen var det Calle Åsell, 23, som återvände till moderklubb­en efter flera års hockeyäven­tyr på annat håll. Nu är det dags för en ny hemmason att komma tillbaka till Vilundahal­len.

Linus Pellfolk spelade med 95-laget i Väsby IK HK, bland annat med Gilbert Gabor. En kul tid, minns den 22-åriga Väsbygrabb­en.

– Jag kommer främst ihåg alla cuper vi var på, det var en kul tid. Jag har även löpt många varv där ute, säger Linus och pekar på Vilundaval­lens löparbanor. För att få ytterligar­e utveckling valde Linus i mitten av tonåren att gå till SDE. Där var han lagkamrat med bland annat William Nylander (Toronto) och Adam Brodecki (Växjö).

– SDE var bäst just då och jag ville ge det en chans att spela med de bästa. Vi tränade mest och var dessutom bäst, fortsätter Linus och nämner SM-guldet i U16 som höjdpunkte­n.

Det var starten på en liten odyssé i hockeysver­ige. Efter ett drygt år i Mora blev det därpå två och ett halvt i AIK:s juniorer. Därefter tog seniorspel­et vid.

Först en och halv säsong, och 48 matcher, för IFK Arboga i division 1.

Den senaste säsongen gjorde han 44 matcher i Mariestad Bois. Precis som Väsby IK gick västgötarn­a långt i det allsvenska playoffet.

– En lärorik tid. I Mariestad gick det väldigt bra i början, men det gick sedan sämre. Jag vet inte varför, det är något jag måste få pli på. Ja, det är något för Väsbyträna­rna Tuurala och Odén att jobba på. Linus Pellfolk skrev nämligen nyligen på för moderklubb­en.

– Det känns jättebra att vara hemma igen, det känns både roligt och motiverand­e. Jag har saknat Stockholm och Väsby, säger Linus som är uppvuxen i Bollstanäs och Fresta.

– Det är en barndomsdr­öm att få spela i a-laget och det ska bli kul att få dra på sig Väsbytröja­n igen. Redan förra året var det aktuellt, men till i år blev det realitet. Och han har hållit koll på Väsby, främst säsongen som var.

– Ja, jag följde dem mycket, vi var ju i samma division. Det fanns ju även chans att vi skulle ha mötts i playoff. Det var kul att både vi och Väsby gick bra. Påverkade det ditt val att vända hem?

– Det hade varit intressant oavsett, jag ville hemåt igen. På plan spelar han främst center och vill både producera poäng och ta ansvar bakåt. Förra säsongen blev det 23 poäng (13+10).

Nyligen drog försäsongs­träningen igång med Väsby – efter en tids vila.

– Det ser intressant ut och jag känner många i laget sedan innan. Dessutom har jag mött de flesta genom åren. Skönt att komma igång igen. Några spelare från förra säsongs trupp utvecklade­s så mycket att de nu spelar allsvenskt. Något du tänkt på?

– Det är inte mitt fokus. Mitt fokus ligger på att göra det så bra som möjligt för Väsby.

Klubben meddelar dessutom att målvakten Måns Johansson skrivit på ett nytt kontrakt. Anders Ekström

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? UNGT. Linus Pellfolk kommer till ett ungt Väsby IK. ”Ungt och hungrigt är bra, det finns alltid någon som kliver fram”, säger han.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM UNGT. Linus Pellfolk kommer till ett ungt Väsby IK. ”Ungt och hungrigt är bra, det finns alltid någon som kliver fram”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden