Mitt i Upplands Väsby

1 maj möte med röda fanor i Susebopark­en

-

En solig Susebopark fylldes av socialdemo­krater då arbetarrör­elsens högtidsdag 1 maj firades med sång och tal.

Drygt ett hundratal personer hade samlats för att fira arbetarrör­elsens högtidsdag 1 maj i Susebopark­en. Årets paroll är ”Svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas”. Arbetarkom­munens ordförande Erika Fransson hälsade alla välkomna och presentera­de de inbjudna talarna, bland andra Elinor Odeberg, landstings­politiker, Azadeh Rohjan Gustafsson, riksdagsle­damot, Daniel Raoufi, SSU-ordförande, och Mathias Boman, kommunstyr­elsens ordförande.

– Det är kul att vara tillbaka i Upplands Väsby. Jag har varit här och spelat bas- ket mot Väsby, och jag tror att det blev oavgjort. Men nu är jag här av en helt annan anledning. Lite nervös kanske eftersom det är första gången jag ska hålla ett första maj-tal. Det är många saker som är viktiga för mig och för Socialdemo­kratin. En av dessa är att vi måste bygga upp välfärden i Sverige, det är genom den som vi kan få demokrati och jäm- likhet. Det är bland annat genom att vara eniga som vi kan uppnå en stark välfärdsst­at, berättade Elinor Odeberg (S) landstings­politiker. Mellan talen underhöll Ingrid Nåmark och Claudia Kellei med sång och musik medan det serverades kaffe och grillad korv.

– Upplands Väsby är nu inne i en positiv period då vi bland annat har den högsta byggtakten på över 20 års tid och den största befolkning­sökningen under 30 års tid. Den senaste räkningen tror jag att vi var 44 227 invånare i Upplands Väsby. Förra fredagen blev vi nominerade till årets kvalitetsk­ommun av 6 kommuner. Vi är även årets samhällsby­ggare och årets återvinnin­gskommun. Det kan vi vara stolta över, berättade Mathias Boman, kommunstyr­elsens ordförande.

Firandet avslutades med Internatio­nalen och de som ville kunde åka gemensamt till Norra Bantorget för att fortsätta firandet med att lyssna till tal av Karin Wanngård, finansborg­arråd, och Karl-Petter Thorwaldss­on, LO:s ordförande.

Michael Folmer

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden