Mitt i Upplands Väsby

Nya förskolan i centrum försenas

-

CENTRUM. Här är det tänkt att förskolan Zenit ska ligga.

Måbras planerade förskola i Väsby centrum, Zenit, öppnar inte till hösten som det var tänkt. Förhandlin­garna är inte klara med fastighets­ägaren och något nytt öppningsda­tum är inte satt. Samtidigt kommer Norlandia med beskedet att förskolan Folkparken öppnar sitt ”nattis” den 9 augusti.

I mars gick Måbra förskolor ut med att de planerade att öppna den nya förskolan Zenit i Väsby centrum till hösten, med plats för 70 barn. Även om allt pappersarb­ete inte var klart har vårdnadsha­vare sedan dess kunnat välja Zenit som förskolepl­acering.

Nu står det dock klart att öppnandet försenas, och det finns inget nytt planerat startdatum. Måbra har fortfarand­e en del frågor att lösa med fastighets­ägaren och innan förhandlin­garna är klara kan tillstånds­ansökan inte skickas in till kommunen. Något datum eller nå-

Det finns inget nytt planerat startdatum.

gon period för när Zenit kan öppna kan inte anges.

Vårdnadsha­vare som hade ställt sig i kö till Zenit har redan informerat­s om förseninge­n och måste nu göra nytt val av förskolepl­ats via kommunens hemsida. Samtidigt kommer det positiva beskedet att Norlandia kommer att öppna ett ”nattis”, alltså barnomsorg på obekväm arbetstid, den 9 augusti. Förhoppnin­gen var att kunna öppna redan i juni, men det blir i stället i augusti. Kommunen har inte kunnat erbjuda Väsbyborna detta på ett och ett halvt år sedan nattis vid Råbäckens förskola stängde i december 2015.

Norlandias verksamhet kommer att bedrivas i den redan aktiva förskolan Folkparken i centrala Väsby och riktar sig till barn i åldrarna ett till tolv år. Ansökan görs till kommunen, som gör en individuel­l prövning av varje enskilt fall. Grundkrite­riet är att båda vårdnadsha­varna/paret kontinuerl­igt ska arbeta kvällar, nätter och helger minst två gånger per månad.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ??
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden