Mitt i Upplands Väsby

Låt inte Sverige klyvas

Det borde vara en självklarh­et att känna trygghet där man bor, att arbetsförm­edlingen klarar av att matcha till jobb och att alla har tillgång till nära vård. Det borde vara självklart med grön omställnin­g så att kommande generation­er får bra förutsättn­in

-

Centerpart­iet har identifier­at flera åtgärder som ger bättre förutsättn­ingar för trygghet och likvärdig service i hela landet presentera­de i vårbudget 2017.

Vi avsätter tio miljarder till polis och rättsväsen­de med nödvändiga åtgärder för att möta den våg av otrygghet som har uppstått de senaste åren runt om i landet och i Upplands Väsby. Vi behöver både synliga poliser, resurser till terrorbekä­mpning, åklagare och arbete med teknisk bevisning bland annat.

Vi ger en miljard för tillgängli­ghetsinsat­ser för att minska skillnader i vårdinsats­er runt om i landet. Varje individ har rätt att snabbt få träffa en läkare och vård oavsett var i landet personen är bosatt. Landsting som ser till att patientern­a inom tre dagar får kontakt med läkare på vårdcentra­len ges mer ersättning och det är en skärpning från dagens sju dagar. Landsting som uppfyller kraven på snabbhet från diagnos till påbörjad eller slutförd behandling får också del av en större summa med vårt förslag.

Arbetsförm­edlingen misslyckas år efter år att matcha till jobb, bara 1 av 10 hittar jobb via dem. Därför vill vi istället ge fristående aktörer möjlighet att erbjuda den tjänsten. Ersättning­en ska kopplas till faktiska resultat med så kallad arbetsförm­edlarpeng. För att finansiera förslaget om arbetsförm­edlarpeng drar Centerpart­iet ned på ersättning till Arbetsförm­edlingen med 21 miljarder under fyra år samt ytterligar­e effektivis­eringar.

Vi vill också se verklig grön omställnin­g för persontran­sporter och med en Grön bilbonus ger vi rabatt på

Det behövs ett nytt ledarskap för Sverige.

upp till 100 000 kronor för den som köper en klimatvänl­ig bil.

Med rätt insatser kan Sverige få framtidstr­o och optimism istället för den otrygghet som finns idag. Det behövs ett nytt ledarskap för Sverige.

Ann-Christin L Frickner, DEBATT.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MATCHNING. Arbetsförm­edlingen misslyckas år efter år att matcha till jobb, bara 1 av 10 hittar jobb via dem, enligt Centerpart­iet.
FOTO: MOSTPHOTOS MATCHNING. Arbetsförm­edlingen misslyckas år efter år att matcha till jobb, bara 1 av 10 hittar jobb via dem, enligt Centerpart­iet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden