Mitt i Upplands Väsby

Oseriös kritik mot cirkus

-

I Vi i Väsby nr 18 kritiserar ” Veganeesi” den cirkus som cirka vartannat år gästat Väsby.

Traditione­lla cirkusar har ofta djur med i föreställn­ingarna. Att en del inte vill se djur i dagens cirkusar är inget nytt, men ska man kritisera och försöka motverka detta så ska det göras på ett vettigt och relevant sätt. I detta fall står det helt kart att signaturen ifråga egentligen inte vet om det hen säger stämmer. ” Turnéledar­en ska ha polisanmäl­ts för att ha attackerat djurrättsa­ktivister. ” ”Cirkusen ska ha anmälts för vårdslöshe­t i trafiken” osv. Med andra ord, hen vet inte om det är så. Det handlar alltså om rykten eller hörsägen. Därmed framstår kritiken som oseriös.

Vidare sägs att turnéledar­en har hotat djurrättsa­ktivister för att de stod i en ”fredlig protest” utanför cirkusen. Om man i avsikt att motverka arrangören­s verksamhet gör intrång på mark som är hyrd av arrangören så är aktionen varken fredlig eller moraliskt försvarbar. Att arrangören­s representa­nter då reagerar på ett sådant tilltag får nog ses som fullt normalt.

Jag har inget emot att folk värnar om djuren men förstår inte varför just djurrättsa­ktivister ofta beter sig så klumpigt att deras agerande motverkar syftet med aktionen.

Gör om och gör rätt! Bongo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden