Mitt i Upplands Väsby

Ska du verkligen bli journalist?

-

Efter att ha bott i Australien i 2,5 år efter studenten, kom jag hem till ett Sverige som hade förändrats. Folk hade varnat mig – ”du kommer att få en chock”. Och nej, saker var inte exakt som förut. Det var ett land som kändes skakat. Hat och missnöje hade fått större utbredning än på länge. Men samtidigt var det ett land där gemenskape­n kändes starkare än någonsin.

När jag sedan blev antagen till journalist­programmet kändes det självklart att börja. Än en gång blev jag varnad – ”men tänk på tidningsdö­den, det föränderli­ga medielands­kapet – vad ska det bli av dig?” Och nej, jag vet inte exakt vad det ska bli av mig. Såklart. Men jag vet att i ett samhälle med ökad polariseri­ng, känns det för mig viktigare än någonsin att kunna vara den som berättar människors historier. Att blanda högt och lågt, stort och smått. Skildra verklighet­en så som den ser ut för gemene man.

För att de som sa att jag skulle få en chock när jag kom tillbaka till Sverige inte ska tappa tron på samhället: Journalist­iken är viktigare än någonsin.

Därför vill jag bli journalist.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden