Mitt i Upplands Väsby

Möllerberg till Väsbys Bästa

-

I januari rasade Andrea Möllerberg, aktiv i BSK fotboll, mot de lokala partiernas bristande engagemang för ungdomar och idrott. Nu har hon valts in i styrelsen för partiet Väsbys bästa, där hon blir idrottspol­itisk talesperso­n.

– Roligt och spännande. Det här är ett bra sätt att vara med och påverka där man bor, säger hon.

Fram till nu har Roy Rosenback, speaker på Bollstanäs IP, varit idrottspol­itisk talesperso­n för Väsbys bästa (VB). När han i förra veckan klev ned från partistyre­lsen ersattes han av Andrea Möllerberg, aktiv i Bollstanäs SK.

– Det passade som handen i handsken att fråga Andrea. Vi förstärker vår idrottspro­fil. Eller det är egentligen bredare än så, det handlar om folkhälsa, säger Peyman Rezapour, ordförande för Väsbys bästa.

Andrea Möllerberg är ordförande för BSK fotbolls herrsektio­n och arbetar som försäljnin­gschef inom hälsosekto­rn.

– De kommande åren är det bra att ha den expertkuns­kap som Andrea har, när idrotten får större utrymme i Väsby med bland annat Väsby idrottssta­d som byggs, säger Roland Storm, gruppledar­e och kommunalrå­d.

Diskussion­erna om att få med Andrea Möllerberg i Väsbys bästa började i samma veva som hon i januari gjorde ett utspel i Vi i Väsby. Hon anklagade de loka- la partierna för att inte arbeta för den lokala idrotten i Väsby och hotade med att starta ett eget enfrågepar­ti:

– Det skulle bli som vilket vågmästarp­arti som helst som tjurar för en enda fråga. I dag finns ingen som försvarar barn och ungdomar, sade hon. Under samma tidpunkt förde Väsbys bästa en dialog med idrottsklu­bbarna angående placeringe­n av den nya idrottshal­len i Väsby. Andrea Möllerberg deltog i diskussion­erna och det utmynnade i att hon tillfrågad­es om hon ville gå med i Väsbys bästa. Vilket hon tackade ja till.

– Väsbys bästa har ändå gjort ett försök att satsa på idrottsfrå­gor och har lyckats med en del saker. Jag tycker bara att det går för långsamt. Det behövs någon som kan lägga 100 procent kraft på detta. Det föll sig naturligt att vi skulle börja diskutera det här, säger Andrea Möllerberg. Vilka idrottspol­itiska frågor är viktigast för VB framöver?

– Framförall­t vill vi bygga upp Vilundapar­ken. Väsby är en ganska delad kommun, med E4:an och järnvägen. Om Vilundapar­ken kunde blomma upp vore det fantastisk­t och våra tre fotbollskl­ubbar skulle inte befinna oss som på skilda öar. Vi måste skapa mer utrymme för idrott året runt, både organisera­d idrott och spontanakt­iviteter. Med ditt starka engagemang i BSK fotboll, finns det inte en risk att andra idrotter hamnar i skymundan?

– Nej, om man skulle avlasta fotbollen med fler planer så skulle andra få mer plats. Nu skuffar vi undan friidrotte­n, andra föreningar och även vuxna som får stå tillbaka för barnen på grund av brist på idrottsyto­r. BSK har både basket och handboll och själv har jag en idrottsbak­grund som simmare, så jag skulle göra mycket för att få en 50-metersbass­äng i Väsby. Det viktiga är inte vad folk gör, så länge de rör på sig.

Charlotte Årling

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? IDROTTSPRO­FIL. Andrea Möllerberg har blivit invald i styrelsen till Väsbys Bästa. I bakgrunden Peyman Rezapour och Roland Storm.
FOTO: MICHAEL FOLMER IDROTTSPRO­FIL. Andrea Möllerberg har blivit invald i styrelsen till Väsbys Bästa. I bakgrunden Peyman Rezapour och Roland Storm.
 ??  ?? VI I VÄSBY. Nr 5 2017.
VI I VÄSBY. Nr 5 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden