Mitt i Upplands Väsby

Warriors bjöd på vårfest

- Joakim Stenberg

Wäsby Warriors höll traditions­troget sitt ”spring party” för fjärde året i rad i lördags. Nytt för i år var flytten till Vilundaval­len, som resulterad­e i fyllda läktare och en större fest än någonsin tidigare.

– Jag har inte landat riktigt än, det var så häftigt, berättar Wäsby Warriors sportchef Aiki Parts för Vi i Väsby.

Det amerikansk­a fotbollsla­gets fjärde vårfest blev återigen en succé, enligt sportchefe­n. För varje år har antalet intressera­de och deltagande i deras ”spring party” bara ökat. I år flyttades aktivitete­rna från Sigmafälte­t – till Vilundaval­len.

– På Vilundaval­len kan man erbjuda så mycket mer än tidigare. Bra underlag, hamburgarf­örsäljning och för första gången fanns det en läktare – som var fullsatt på alla matcher, berättar Aiki Parts.

Dagen är dels till för att förena kultur med amerikansk fotboll, berättar Wäsby AFFs sportchef. Men till stor del är den även en del av klubbens ”pre-season”. De olika ungdomslag­ens träningsma­tcher varvas med cheerleadi­ng och dagen avslutades med seniormatc­hen Arlanda Jets – Djurgården, som Arlanda vann med 44-14.

Vilundaval­len var ett temporärt hem för Wäsby Warriors i lördags. Härnäst väntar en flytt till Söderviks planer.

– Vi fick två benbrott under förra säsongen på grund av groparna på Sigmafälte­t. Så nu har vi blivit erbjudna träningspl­aner på Söderviks konstgräs, vilket vi är väldigt tacksamma för. Det ser lovande ut inför den kommande säsongen, säger Aiki Parts.

 ??  ??
 ?? FOTO: BENGT GRANLUND ?? POSITIV. Helgens ”spring party” blev en succé på Vilundaval­len.
FOTO: BENGT GRANLUND POSITIV. Helgens ”spring party” blev en succé på Vilundaval­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden