Mitt i Upplands Väsby

Smedbys egen dag firas på lördag

- FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV

Glass, korvgrilln­ing, hoppborg och loppis. Lägg till poliser och brandbilar. Nästa lördag är det dags för tredje upplagan av Smedbydage­n, ett familjeeve­nemang som tidigare år har lockat hundratals Väsbybor.

Väsbyhem bjuder på hamburgare och Stena fastighete­r bjuder på glass. Polisen och brandkåren kommer att vara på plats för att visa upp sig själva, sina polisbilar och sina brandbilar.

Smedbydage­n kom till för tre år sedan genom kommunens samverkans­avtal, Ett tryggare Smedby, med polisen. Syftet var att skapa ett positivt inslag i området och att stärka gemenskape­n. Försöket slog väl ut. Numera är Smedbydage­n ett etablerat arrangeman­g som återkommer i början av juni varje år och är tänkt att göra så även framöver. I år finns det mängder av aktivitete­r som riktar sig till såväl stora som små. Loppis, frisbeegol­ftävling, hopp- NJÖT. Lycka är att äta glass. Gabriel Ögren och Adrielle Tchate njöt och hade trevligt på förra årets Smedbydag. borg, ansiktsmål­ning, tipsrunda, kafé, uppvisning i amerikansk fotboll, visning av Gunnes gård och informatio­nsbord från föreningar såsom Väsby ridklubb, Väsby tjejjour, Nattvandra­r- na, kommunen och Hyresgästf­öreningen.

Aktivitete­rna pågår klockan 11–15 på gräsplanen vid Gunnes gård och allting är gratis. Redaktione­n

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden