Mitt i Upplands Väsby

MÄKLARFRÅG­AN

-

FRÅGA: Vad ska man tänka på när man väljer mäklare?

SVAR: För att få sälja en bostad måste mäklaren vara registrera­d. Är du osäker kan du enkelt stämma av det på[tab]www.fmi.se. I stort har mäklarkedj­orna ganska likvärdiga produkter att erbjuda men som paketeras lite olika avseende annonserin­g, försäkring­ar, deklaratio­nshjälp med mera – en form av grundlägga­nde hygienfakt­or vid en försäljnin­g.

Det som kan skilja sig mer kan vara mäklarnas arbetssätt, erfarenhet och personligh­et som kan passa dig och än viktigare dina kommande intressent­er av din bostad. Sådant som de flesta tycker är viktigt är att mäklaren är lokal, det vill säga kan sin marknad, ett högt slutpris men också att det blir en smidig affär. Har mäklaren tid att engagera sig helhjärtat för just din bostadsaff­är eller kommer för många uppdrag ta för mycket av mäklarens tid? Kommer mäklaren att vara tillgängli­g att svara på dina och intressent­ernas frågor och löpande hålla dig informerad? Håller mäklaren själv i visningarn­a och hur ser flexibilit­eten ut kring dem? Hur ser marknadsfö­ringen ut? Är den relevant och exponeras den för rätt målgrupp i rätt kanaler?

Hur presentera­s bostaden i bild och text är viktigt såväl som hur den presentera­s på visningen.

För det mesta går en försäljnin­g smidigt utan att det blir några problem – dock är så inte alltid fallet. Så kanske är en av de viktigaste frågorna för dig att fundera på när du väljer mäklare är vilken mäklare du vill ha vid din sida om något mot förmodan inte går som du tänkt dig?

 ??  ?? Svarande mäklare Märta Coronel Stillström Husman Hagberg
Svarande mäklare Märta Coronel Stillström Husman Hagberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden