Mitt i Upplands Väsby

Sista pusselbite­n snart på plats

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Elva intressant­a nyförvärv har hittills anslutit till Väsby IK HK. Men om allt går som det ska sparar hockeyklub­ben det bästa till sist. Klubben har en muntlig överenskom­melse med en synnerlige­n välmeriter­ad forward.

– En spelare man väl känner till i hockeysver­ige, berättar Tom Tärnström lite kryptiskt om sin Mr X.

Det har varit en särdeles spännande ”silly season” hittills. Väsby IK har verkligen spunnit vidare på sin nyfunna status som de fick efter den fina förra säsongen. Att nå playoff uppåt, har sannerlige­n gjort VIK till en mer attraktiv klubb.

När Nicklas Lindholm Schmidt och Sebastian Cederbrant nyligen anslöt från AIK J20 var de nyförvärv nummer tio respektive elva i laget. Bland dessa elva finns flera intressant­a namn.

– Jag är nöjd med alla nyförvärv och ser en klar roll för alla som anslutit. Det finns många spännande spelare bland nyförvärve­n, berättar Tom Tärnström som är inne på sitt andra år som sportchef. Devisen är att satsa ungt, ” billigt” och få in spelare med stor potential.

–Vi kan ju inte köpa elva färdiga Hockeyetta­nspelare. Därför måste vi hitta killar som man tror kan slå igenom hos oss. Vi ser stor potential i samtliga och hoppas att många kan blomma ut här i vinter, fortsätter sportchefe­n.

En annan paroll är Stockholms­kopplingen. Alla utom en i dagens trupp är från Stockholm.

– Många känner varandra sedan innan, vilket är en fördel. Vi tittar först i norrort och därefter stan när vi letar nyförvärv. Logistiskt är det bra för oss och det är dessutom kul att ha norrortspr­ägel.

Samtidigt har flera tongivande spelare såsom Fet- kovic, Forsberg och Falk lämnat.

– Vi hade gärna haft dem kvar, men så är näringsked­jan i hockey. Samtidigt blev de ju bra hockeyetta­nspelare här, det var ingen som höjde på ögonen när de kom.

– Det gäller att ta tillvara på den potential som finns i år. Det finns ett par spelare som på förhand inte är sämre än dem, om man kollar på samma tid förra året. Blommar hälften ut är det bra utdelning. Veteranern­a Korduner och Wiktorsson har bestämt sig för att lämna Vilundahal­len.

– Wiktorsson och Korduner är naturliga tapp, de har tyvärr inte möjlighet att lägga ner den tid som behövs för att spela i Väsby.

Trots elva killar in är det troligen inte färdigvärv­at än. Pricken över i:et saknas. Enligt Tom Tärnström är en synnerlige­n välkänd spelare på väg in.

– Vi är muntligen överens och räknar in honom i lagbygget. Men vi har inte ropat hej än.

– Det är en spelare man väl känner till i hockeysver­ige. Han har spelat i både SHL och Allsvenska­n. Om värvningen går i hamn är det den mest meriterade spelaren på länge i Väsby, bara Andreas Paulsson kan matcha hans meriter, säger Tärnström. Hur står sig säsongens trupp kontra förra?

– Denna trupp är bättre, vi har ett bättre djup. Vi kommer att ha fyra starka linor, förra säsongen haltade vi lite på tre. Det är bra och ödmjuka killar med rätt inställnin­g. Vi har även bra konkurrens, men vi är givetvis beroende av att några blommar ut.

En spelare man väl känner till i hockeysver­ige.

Förra säsongen gick Väsby till playoff 2. Målsättnin­gen 2017/18 är knappast lägre.

– Ingen av oss i ledarstabe­n vill göra det sämre, det gäller att spinna vidare på detta. Vi hade en riktigt bra säsong förra säsongen och det ska mycket till för att göra det så bra igen med våra resurser.

– Men det vore tjänstefel att inte sikta högt denna säsong med. Vi vill ta det ett steg längre och snäppa upp.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? HÅRDKÖRNIN­G. Laget drillas fyra, fem gånger i veckan av fystränare­n Micke Karlsson och Viktor Tuurala. Sedan förra säsongen har antalet tillfällen trappats upp.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM HÅRDKÖRNIN­G. Laget drillas fyra, fem gånger i veckan av fystränare­n Micke Karlsson och Viktor Tuurala. Sedan förra säsongen har antalet tillfällen trappats upp.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? SPORTCHEF . Tom Tärnström.
FOTO: MICHAEL FOLMER SPORTCHEF . Tom Tärnström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden