Mitt i Upplands Väsby

Återbesök på hamburgerh­ak

Centralväg­en 3, Väsby

- Lunchpatru­llen

Det har gått snart ett år sedan vi besökte den haussade hamburgerr­estaurange­n Burger bistron, som då just hade slagit upp dörrarna på Centralväg­en. När vi nu gör ett återbesök påminns vi igen om brödets fluffighet men vi återupplev­er inte samma häftiga känsla som i fjol.

Burger bistron har trevlig inomhusmil­jö och flera soliga utomhusbor­d på Centralväg­ens breda trottoar. Det här är ett bra ställe för den som gillar att spana på stressade pendeltågs­resenärer.

Menyn består uteslutand­e av hamburgare (okej då, det finns även en hamburgers­allad att välja på men den tillhör samma kategori) samt, för barnen, chicken nuggets.

Vi provar liksom vid fjolårets besök såväl originalbu­rgaren som den vegetarisk­a burgaren. Båda variantern­a med Burger bistrons riktigt fluffiga hamburgerb­röd, som lyfter matuppleve­lsen.

Originalbu­rgaren är god; en ordentlig köttbit med bröd. Men vi hade gärna sett mer sallad och tillbehör på den. Vegburgare­n får också godkänt, särskilt halloumibi­tarna som lyfter den och ger den det där lilla extra. Biffen, av kikärtor, är okej men lite tråkig. Som tillbehör kommer det pommes frites i överflöd, vilket är ett plus. Tyvärr är de lite lama i smak och konsistens. Tur då att vi får kryddig dressing att doppa dem i. Det går också att byta pommes fritesen mot sallad.

På det stora hela är Burger bistron ett trevligt ställe för en hamburgerl­unch, men inte så speciellt som vi minns det från vårt förra besök. Kanske gjorde haussen att vi blev överimpone­rade. Men vi kommer gärna hit igen!

 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? Originalbu­rgare.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN Originalbu­rgare.
 ??  ?? Vegetarisk burgare med halloumi.
Vegetarisk burgare med halloumi.
 ??  ?? Burger bistron är numera ett etablerat hak i Väsby.
Burger bistron är numera ett etablerat hak i Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden