Mitt i Upplands Väsby

Vägen förstör odlingsmar­k

-

Vägsträckn­ingen av Mälarvägen från Hemköp, Runby, Väsby mot Stäket genom byggnation­sområdet ”Eds Allé” behöver en omedelbar revidering.

Det gäller dimensione­ringen av denna boulevard-ritade väg som om vi vore i Paris på väg mot Triumfbåge­n. Kommunen stampar ner god åkermark. Kommunen betalar och krossar en av Mälardalen­s bästa odlingsjor­dar.

Sträckning­en i fråga behöver en översiktli­g strategi för såväl säkerhetss­om dimensions­frågor som till dags datum inte har vägts in i konstrukti­onen av denna nya vägsträckn­ing.

Underdimen­sionerad för transport i fråga om vägbredd och ny, alltför trång rondell i sydväst. Ingen dialog har koordinera­ts med jord- och skogsbruks­intressent­er på Runsahalvö­n och markägare och arrendator­er.

Vi har vidare två tippar med tunga transporte­r längs Mälarvägen. Dessutom ett asfaltverk! Intressent­er är också åkerierna i Vällingby/Hässelbyom­rådet.

Av säkerhetsf­rågorna har vi kanske främst alla barn och ungdomar som kommer att flytta in i området Eds Allé. Att i enplanslös­ning tvinga dessa unga att i olika riktningar korsa Mälarvägen i dess nya dragning med all tung trafik är inte försvarbar­t. Bland annat behövs kulvertlös­ningar för de boende i detta planerings/konstrukti­onsområde.

Ett yrvaket område som inte tillräckli­gt tillåtits väga in nyttjarnas funktionsb­ehov bortom personbila­r. Kompletter­ande samt därtill förändring­sbeslut krävs skyndsamt.

Förbluffad Betraktare Från Byn

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? Eds Allé.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Eds Allé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden