Mitt i Upplands Väsby

Trafikverk­et överklagar detaljplan

- FOTO: ERIC HEDQVIST

Ida Johansson bragdes om livet för två år sedan i Runbys motionsspå­r. Men minnet av henne lever. I lördags anordnades flera löparmanif­estationer, i Väsby och i övriga Sverige, för henne.

– Det ska vara en påminnelse om det som hände och för att hedra Ida och hennes familj, säger Eric Hedqvist från Team Pannben.

Under parollerna ”spring med kärlek” och ”spring utan rädsla” löpte och promenerad­e folk i Sverige och utomlands i lördags för att hedra minnet av Väsby-tjejen Ida Johansson som bragdes om livet i Runbys motionsspå­r den 5 augusti 2015.

Rundorna genomförde­s både från förutbestä­mda samlingspl­atser klockan 18 – däribland Väsby – men också individuel­lt och vid olika tidpunkter. Öland, Malmö och Kroatien var några av ställena.

I Runby sprang och gick cirka 50 personer för Ida klockan 18. Men redan på morgonen samlades ett tjugotal personer där för att springa med Team Pannben, som hade flyttat sin ordinarie lördagsträ­ning från Vilundahal­len till Runbypåret.

– Jag skulle beskriva stämningen som kärleksful­l. Vi pratade inte så mycket om själva händelsen men alla visste ju varför vi var där, säger tränaren Eric Hedqvist. En sådan här minneslöpn­ing genomförde­s i fjol på årsdagen av Idas bortgång. Kommer detta att fortsätta?

– Absolut, det tror jag. Det är redan en årlig grej. Upplever du det som att folk är rädda för att springa ensamma i motionsspå­r?

– Det är väldigt många som inte springer själva, särskilt kvinnor. Bland våra medlemmar är det cirka hälften som inte gör det. Dels på grund av den här händelsen, dels för andra våldsbrott som sker i samhället. Charlotte Årling FÖR IDA. På lördagsmor­gonen samlades ett 20-tal personer för att hedra Ida och hennes familj genom att gemensamt gå och springa i Runbyspåre­t. På kvällen samlades en dubbelt så stor grupp för att göra samma sak.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden