Mitt i Upplands Väsby

Sportig revisor firar 70 år

Bollstanäs­bon Hans Wallin har varit revisor i hela sitt yrkesliv. Han menar att det finns en föreställn­ing om revisorer – som inte alls stämmer. Den 23 oktober fyller han 70 år.

-

De som inte har haft kontakt med revisorer tror att de är stränga och tråkiga, det har blivit något slags image. Men de som har haft kontakt med revisorer har inte den synen, säger Hans Wallin.

Han har arbetat som revisor hela livet och menar att det finns flera föreställn­ing- ar om revisorer som han vill slå hål på. En är att revisorer skulle vilja agera som något slags polis, när det enligt honom snarare rör sig om ett samarbete med företag för att lösa små problem som uppstår.

– Många tror att man är något slags maktperson som utdelar straff och förmaninga­r, säger han.

Hans eget intresse för siffror märktes redan under uppväxten. Han var duktig i matematik i skolan och vägen blev därmed utstakad mot ett yrke med siffror.

– Jag är nog en ganska logisk person, menar Hans. Hans Wallin hamnande i Bollstanäs 1973 och har bott där i 44 år, i sitt nuvarande hem sedan 1989. Han trivs verkligen och minns en tid då det såg helt annorlunda ut i området.

– Bollstanäs är ett litet samhälle i sig själv. Den här kommunen har flera områden som lever sitt eget lilla liv. När vi flyttade hit fanns det inget Infra city och ingen avfart. Man åkte in vid Rotebro, minns Hans Wallin.

Hans beskriver sig som en social person som gärna håller i gång mycket med idrott och motion. Det vik- tigaste är att umgås snarare än att få kondition, därför ska all aktivitet helst göras tillsamman­s med andra. När han var liten blev det ofta lagidrotte­r som fotboll, handboll och nu blir det ofta promenader med hans älskade fru Ann-Charlott.

– Jag höll på med innebandy på korpennivå fram till 60-årsåldern, säger Hans Wallin.

Men han har tid för att varva ned också så här på ålderns höst. I dag har han växlat ned med jobbet och agerar som ekonomisk rådgivare åt småföretag. Det är dock väldigt säsongsbet­onat och han får tid för vila.

– Det mesta jobbet sker på vårkanten. Sedan är det ganska mycket ledigt.

Jonas Carlsson

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? PAR. Hans Wallin med frun Ann-Charlott.
FOTO: JONAS CARLSSON PAR. Hans Wallin med frun Ann-Charlott.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden